Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ





Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκας πραγματοποίησε επίσκεψη στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μεταβαίνοντας στα Κέντρα ταυτοποίησης Χίου και Λέσβου, καθώς και στο νεοσύστατο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Λέσβου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στη Χίο και Λέσβο, ο Γενικός Γραμματέας συνοδεύονταν από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο κ. Βασίλειο Παπαγεωργίου, την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, κ. Παναγιώτη Νίκα, καθώς και εκπρόσωπο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ανάλογη διήμερη επίσκεψη είχε πραγματοποιήσει την 14 και 15-10-2014 στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης όπου ενημερώθηκε για το έργο που συντελείται στον τομέα αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Στο πλαίσιο της εν λόγω επίσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης Χειμωνίου, το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου, τα Προ-αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών στους Νομούς Έβρου, Ξάνθης και Δράμας, Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης, το τεχνικό εμπόδιο του Έβρου, τα πλωτά μέσα και άλλες υποδομές.

Και στις δύο επισκέψεις ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τους Γενικούς Περιφερειακούς Διευθυντές Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και Βορείου Αιγαίου καθώς και με τους Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Επίσης συναντήσεις πραγματοποίησε με αιρετούς Αξιωματούχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

http://crimesonair.blogspot.gr/