Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ





Κέντρο λαθρομεταναστών θα δημιουργηθεί τις επόμενες μέρες στη Μυτιλήνη. Ως χώρος 
συγκέντρωσης και φύλαξης των παράνομων εισελθόντων στη χώρα μας,  αποφασίστηκε να γίνει ο χώρος των πάλαι ποτέ εγκαταστάσεων του 296 Τ.Ε (Τάγματος Εθνοφυλακής) στην περιοχή της Μόριας Λέσβου. Η απόφαση ελήφθη  στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στην Αστυνομική διεύθυνση Λέσβου.
Αφορμή για την επίσπευση δημιουργίας του κέντρου φύλαξης, υπήρξε το κύμα λαθρομετανάστευσης που πλήττει τους τελευταίους μήνες το νησί  της Λέσβο, αλλά και τα πολλαπλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην τοπική κοινωνία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ποσό θα διατεθεί από κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανέρχεται στις 60.000 ευρώ. Ακόμη, στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε και η ίδρυση ειδικού τμήματος για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, το γραφείο του οποίου θα στεγαστεί στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου.
Ωστόσο, η ίδρυση και λειτουργία του εν λόγω γραφείου, έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στους κόλπους των υπηρετούντων στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, καθώς τρεις από  τις υπηρεσίες που στεγάζονται ήδη στο εν λόγω χώρο, θ΄ αναγκαστούν να μετακινηθούν στο ήδη κορεσμένο από προσωπικό, κτηριακό συγκρότημα. Οι υπηρεσίες αυτές αφορούν στην Ο.Π.Κ.Ε, την Ε.Π.Τ.Α  και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.

ΠΗΓΗ archipelagos tv