Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Description: Περιγραφή: http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNWMijXWcOTAKSRe5i6B1YhrnijF3eIjbCezzzyP71BmUC3PrpaA                     Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου
                                  «O Αδαμάντιος Κοραής»
                     Ταχ. Διεύθυνση: Πλατεία Βουνακίου
«Οίκος Χίου Διδασκάλου»
Ταχ. Κώδικας:            82100
Πληροφορίες:             2271023736
Αμπαζής Γιώργης      6977858798
Ιστοσελίδα:syllogos-pe-chiou.blogspot.com
Χίος, 05/09/2014
Α.Π.: 684
ΚΟΙΝ: Μέλη Συλλόγου, Σχολεία, 

Οι κατά φάσεις διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στα σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού, όχι μόνο έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες χαμένες διδακτικές ώρες, αλλά και σε τάξεις και εκπαιδευτικούς πολλών ταχυτήτων.  Δάσκαλοι και νηπιαγωγοί διορίζονται με διαφορά ωρών και ημερών, δάσκαλοι που βιώνουν την αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική πολιτική της κυβέρνησης, που υλοποιεί άλλους διορισμούς για τα ΕΑΕΠ και άλλους για τα υπόλοιπα σχολεία. Κι όλα  αυτά στο όνομα του «νέου σχολείου», του σχολείου της αγοράς λέμε εμείς, όπου σχεδόν το σύνολο των ολοήμερων σχολείων του νησιού:
Είτε είναι κλειστά, είτε λειτουργούν με ένα δάσκαλο και δεκάδες μαθητές, με ένα ή δυο ειδικότητες, ή χωρίς καμία ειδικότητα (αγγλικών, Γαλλικών, πληροφορικής, μουσικής, καλλιτεχνικών μαθημάτων, γερμανικών, θεατρικής παιδείας).
Δεκάδες είναι τα κενά των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, χιλιάδες οι χαμένες διδακτικές ώρες, και όλα αυτά γιατί οι κατευθύνσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση του υπουργείου προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις είναι ξεκάθαρες: «Κρατάτε τις προτάσεις για διορισμούς αναπληρωτών σε χαμηλά επίπεδα». Δεν είναι τυχαίο ότι δεν διορίστηκε κανένας δάσκαλος πληροφορικής ή Γερμανικών ή Μουσικής στο νησί.
Επιβεβαιώνεται και στη Χίο η θέση ότι τα τοποθετημένα από την κυβέρνηση στελέχη της εκπαίδευσης, που είναι και οι τελικοί αποδέκτες αυτής της πολιτικής, είναι οι καλύτεροι εφαρμοστές της. Πολιτική που θέλει σχολεία υποταγμένα στις ανάγκες της αγοράς, με διορισμούς με το σταγονόμετρο, με πληθώρα εργασιακών σχέσεων, με έλεγχο των εκπαιδευτικών και της παρεχόμενης γνώσης. Είναι απαράδεκτο το «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», όπως το λένε, στο οποίο δίνεται προτεραιότητα «στις ανάγκες των μαθητών», να λειτουργεί χωρίς δασκάλους!
Σε κάθε περίπτωση δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφτούν όλα τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία και μονιμοποίηση όλων των εκπαιδευτικών που δουλεύουν με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στην εκπαίδευση.
Ο Σύλλογός μας απαιτεί: Το άμεσο άνοιγμα όλων των ολοήμερων Σχολείων και Νηπιαγωγείων τη Χίου.
Τον άμεσο διορισμό δασκάλων και νηπιαγωγών στα ολοήμερα σχολεία και Νηπιαγωγεία.
Τον άμεσο διορισμό όλων των ειδικοτήτων.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους άνεργους συναδέλφους, τους γονείς, σε κοινό αγώνα, ώστε άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά!
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΜΠΑΖΗΣ ΓΙΩΡΓΗΣ                                                          ΤΣΙΓΚΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ