Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

ΣΤΕΡΕΥΕΙ Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΣΑΜΑΡΑ

Ένας - ένας βγαίνουν και δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης

Τελικά μάλλον η έμπνευση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου του (στον οποίο λένε ότι ανήκε η πρωτοβουλία) να πάνε στη Βουλή και να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης θα τους προκύψει μπούμερανγκ!
Εμπειρότατος πολιτικός, ο οποίος ανήκει στη συντηρητική παράταξη, μας έλεγε ότι «στο τέλος δεν θα μετρηθεί το πόσοι ψήφισαν την κυβέρνηση, αλλά πόσο απέχουν απ’ το  180 οι ψήφοι που θα λάβει».
Εξηγώντας περαιτέρω τη θέση του αυτή μας επεσήμανε, ότι «λογικά η κυβέρνηση θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά από κει και πέρα, θα έχει μεγάλη σημασία η διαφορά μεταξύ αυτών που θα την ψηφίσουν και του αριθμού των 180, που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου, ώστε να αποφύγουν τις πρόωρες εκλογές, εκεί τελικά θα κριθεί η μάχη των εντυπώσεων, αλλά και της ουσίας».
Και όσο πιο μακριά, προσθέτει, είναι οι ψήφοι που θα λάβει η κυβέρνηση απ’ αυτό το 180, τόσο θα φαίνεται πως οι εξελίξεις είναι αναπόφευκτες, θα οδηγηθούμε δηλαδή σε πρόωρες εκλογές το αργότερο το Μάρτη, διότι «δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ατύχημα», όπως χαρακτηριστικά μας υπογράμμισε.
Με βάση λοιπόν τα δεδομένα που υπάρχουν έως αυτή τη στιγμή, η μόνη επιπλέον ψήφος στην οποία μπορεί να προσδοκά η συγκυβέρνηση, πέραν των 154 βουλευτών που διαθέτει, είναι αυτή του Χρ. Αηδόνη, ο οποίος ακολούθησε τον Α. Λοβέρδο στο εγχείρημα της «Νέας Ελλάδας», αλλά όχι και στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ και παραμένει ανεξάρτητος.
Κατά τα άλλα η δεξαμενή των ανεξάρτητων, στους οποίους προσβλέπουν Σαμαράς και Βενιζέλος, στερεύει.
Ένας-ένας βγαίνουν και δηλώνουν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.
Και μάλιστα ακόμα και βουλευτές οι οποίοι θεωρούνταν βολικοί ή είχαν βολιδοσκοπηθεί. Αναφερόμαστε, για παράδειγμα, στους Γ. Νταβρή, στον κ. Κουράκο, στο Νικ. Κακλαμάνη, στον Β. Πολύδωρα.
Αυτοί και άλλοι ακόμα δηλώνουν πως ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα δώσουν.
Ίσως να μην ψηφίσουν «όχι» και να επιλέξουν (κάποιοι απ’ αυτούς) το «παρών» ή την αποχή.
Στην αποχή μαθαίνουμε ότι προσανατολίζεται κατ’ αρχήν ο Νικ. Κακλαμάνης, ενώ ο Β. Πολύδωρας δηλώνει κατηγορηματικά ότι θα ψηφίσει «όχι».
Ενώ στο «παρών» προσανατολίζεται ο εκ της ΔΗΜΑΡ προερχόμενος Γρ. Ψαριανός.
Άλλος προερχόμενος εκ της ΔΗΜΑΡ, ο Σπ. Λυκούδης, επίσης λέει ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Κι όταν αυτή η δεξαμενή, των ανεξάρτητων, στερεύει για τη συγκυβέρνηση, τότε μάλλον θα χαθούν στο τέλος και οι εντυπώσεις, όταν θα φανεί ότι το «180» είναι ένα άπιαστο όνειρο…



newsbomb.gr