Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΧΙΟΥ : ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ


Στην τελευταία συνεδρίαση, της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, συζητήθηκε μεταξύ άλλων η διοργάνωση ημερίδας στις 12-11-2011 στο Ομήρειο Π.Κ. με το σύνθημα: «Στηρίζουμε τη Χίο», στο πλαίσιο της προσπάθειας της δημοτικής αρχής να απευθύνει μήνυμα συστράτευσης στους απανταχού Χιώτες, ώστε να συμβάλουν με κάθε μέσο στην προβολή κι ενίσχυση της Χίου.
Στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής θεωρούν αυτή την πρωτοβουλία ιδιαίτερα σημαντική λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας για τον τόπο μας, καθώς θα δώσει προοπτικές ανάπτυξης κύρια για τους νέους, που θέλουν να παραμείνουν στο νησί μας.
Στη συνεδρίαση της επιτροπής συζητήθηκε επίσης η δυνατότητα ένταξης νέων πτήσεων charter στο νησί μας, καθώς ο κλάδος των αερομεταφορών αποτελεί συστατικό στοιχείο της ανάπτυξης του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει προσπάθεια να αναζητηθούν νέες αγορές. Παράλληλα θα εξεταστεί το ενδεχόμενο πιθανής επιδότησης για τις επιπλέον αφίξεις, που θα προκύψουν την επόμενη χρονιά σε σχέση με τα φετινά στοιχεία.
Ένα άλλο θέμα, που απασχόλησε την επιτροπή είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των Τούρκων επισκεπτών στο νησί μας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει αυξηθεί κατακόρυφα η κίνηση από τη γείτονα χώρα ( Ιούνιο –Ιούλιο –Αύγουστο αύξηση 102%, 2010 11.544 επισκέπτες - 2011 23.343).
Τα βασικότερα σημεία, που συζητήθηκαν για το συγκεκριμένο θέμα είναι:
1) Παρεμβάσεις στο χώρο του Τελωνείου Χίου, για να αποφευχθεί η πολύωρη ταλαιπωρία των επισκεπτών, που ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες θα βρίσκονται εκτιθέμενοι σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.
2) Βελτίωση της εικόνας των αρχαιολογικών χώρων και των μνημείων, κύρια της περιόδου της τουρκοκρατίας του νησιού μας, τα οποία θα πρέπει να είναι ευπρεπισμένα και προσβάσιμα στους επισκέπτες.
3) Προσπάθεια βελτίωσης ανταγωνιστικότερων τιμών τόσο σε επίπεδο εστίασης όσο και σε επίπεδο διαμονής.
4) Εξέταση διεύρυνσης του ωραρίου καταστημάτων σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο.
Τέλος στη συνεδρίαση αποφασίστηκε το ενδεχόμενο υλοποίησης ταχύρυθμων σεμιναρίων στην τουρκική γλώσσα στους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς και η έκδοση ενός mini χρηστικού λεξιλογίου στα τουρκικά με βασικές λέξεις και φράσεις.


πηγη chiospress