Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΠΝΟ)

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο κ. Στέφανο Αγιάσογλου, συναντήθηκε σήμερα με τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στα γραφεία της στον Πειραιά.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι από όλα τα ναυτεργατικά σωματεία, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ κ. Γιάννης Χαλάς. Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Πλακιωτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα είχαμε μια εκτενή και χρήσιμη συνάντηση, όπου ακούσαμε με προσοχή τα προβλήματα, αλλά και αιτήματα της ΠΝΟ. Βούληση της Νέας Δημοκρατίας και του Προέδρου της κ. Αντώνη Σαμαρά είναι να δοθεί κάθε δυνατή προτεραιότητα στην Ελληνική Ναυτιλία, σε ένα, δηλαδή, από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας.

Είναι ανήκουστο η Κυβέρνηση μέρα με την ημέρα να απαξιώνει ολοένα και περισσότερο το οικοδόμημα της Εμπορικής Ναυτιλίας, αγνοώντας επιδεικτικά τους πάντες και τα πάντα. Σε περιόδους, όμως, κρίσης, όπως η σημερινή, απαιτείται ευρύτερη συνεργασία και όχι αιφνιδιασμοί, χωρίς καμία προετοιμασία και σχέδιο. Οι ναυτικοί αξίζουν το σεβασμό και την έμπρακτη στήριξη της Πολιτείας και όχι μονομερείς αποφάσεις οι οποίες –σε αρκετές περιπτώσεις- τους οδηγούν στην απόγνωση και την εξαθλίωση. Οι ναυτικοί δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας».