Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

ΓΑΜΗΛΙΟ ΔΩΡΟ ΣΕ ΚΟΡΕΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ- ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ




Το γαμήλιο δώρο δίνεται σε κόρες εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών που έρχονται σε πρώτο γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό) καθώς επίσης και σε αυτές που δεν έχουν πάρει για άλλον προηγούμενο γάμο τους.
Προυποθέσεις και Απαιτούμενα Δικαιολογητικά
1. Το γαμήλιο δώρο δίνεται σε κόρες εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτικών που έρχονται σε πρώτο γάμο (πολιτικό ή θρησκευτικό) καθώς επίσης και σε αυτές που δεν έχουν πάρει για άλλον προηγούμενο γάμο τους.
2. Τα παρακάτω δικαιολογητικά εκδίδονται και υποβάλλονται στο Τμήμα Μέριμνας της Εστίας Ναυτικών μετά το γάμο της ενδιαφερόμενης:
α) Αίτηση ενδιαφερόμενης.
β) Ληξιαρχική πράξη γάμου της ενδιαφερόμενης.
γ) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την Κοινότητα ή τον δήμο , ανάλογα που έχει την οικογενειακή του μερίδα ο πατέρας της ενδιαφερόμενης.
δ) Πιστοποιητικό θαλάσσιας υπηρεσίας του πατέρα της ενδιαφερόμενης από την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων (για τους εν ενεργεία Ναυτικούς ) στο οποίο πρέπει να φαίνεται απ΄ αυτό σύμφωνα με τον κανονισμό να έχει 10 χρόνια συνολική θαλάσσια υπηρεσία από τα οποία οι 24 μήνες να έχουν αποκτηθεί κατά την τελευταία 5ετία πρό του γάμου της κόρης του.
ε) Πιστοποιητικό Συνταξιοδότησης του πατέρα της ενδιαφερόμενης από το Ν.Α.Τ. ή της μητέρας για κόρες ορφανές (για συνταξιούχους Ναυτικούς).
στ) Για κόρες Διαζευγμένες , πρέπει να προσκομίζεται Ληξιαρχική Πράξη γάμου , ή Διαζευκτήριο , στο οποίο να εμφαίνετε η ημερομηνία τέλεσης του λυθέντος γάμου.
3. Θαλάσσια υπηρεσία του Ναυτικού που δεν αποδεικνύεται από το υποβαλλόμενο πιστοποιητικό της Υπηρεσίας Ναυτικών Μητρώων μπορεί να αποδειχθεί:
α) Από φωτοτυπημένα αντίγραφα (ναυτολόγησης – απόλυσης) του
Ναυτικού φυλλαδίου του ναυτικού , νόμιμα επικυρωμένα.
β) Από βεβαιώσεις Λιμενικής ή Προξενικής Αρχής ή οποιαδήποτε άλλης αρχής που εποπτεύεται από το ΥΕΝ , μετά από έλεγχο του Ναυτικού φυλλαδίου του ναυτικού ή από τηρούμενα από την αρχή στοιχεία.
γ) Από βεβαίωση του Πλοιάρχου του πλοίου στο οποίο εργάζεται ο Ναυτικός , μετά από έλεγχο του Ναυτικού του φυλλαδίου και
δ) Από βεβαίωση της διαχειρίστριας ή πλοιοκτήτριας εταιρείας , θεωρημένη από Λιμενική ή Προξενική αρχή ή το ΝΑΤ ή την Υπηρεσία Ναυτικών Μητρώων , για το αληθές του περιεχομένου.
4. α) Η αίτηση και τα δικαιολογητικά που την συνοδεύουν καταθέτονται στην Εστία Ναυτικών το αργότερο μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου , για γάμους που έγιναν κατά την διάρκεια του προηγούμενου χρόνου (δηλ. αν ο γάμος έγινε το 2004 τα δικαιολογητικά πρέπει να κατατεθούν μέχρι 31/12/2005 και εάν ο γάμος γίνει το 2005 μέχρι 31/12/2006).
β) Αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά τη λήξη της πιο πάνω προθεσμίας θεωρούνται εκπρόθέσμες και δεν γίνονται δεκτές.