Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ



Το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου Λέσβου, το οποίο επιτηρεί μία περιοχή με εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, αντί να ενισχυθεί από αστυνομικούς υπαλλήλους, αποδυναμώθηκε αιφνιδίως κατά 50%!

Συγκεκριμένα, από τους δέκα αστυνομικούς που διαθέτει, χωρίς καμία έννοια λογικής, οι πέντε πήραν φύλλο πορείας για άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, με μεθόδους που θυμίζουν «άλλες εποχές», οι πέντε αστυνομικοί έλαβαν φύλλο πορείας την Παρασκευή το μεσημέρι με εκτελεστέα τη μετακίνησή τους την… επομένη το πρωί! Λες και βρισκόμαστε σε περίοδο επιστράτευσης!

Υπενθυμίζεται ότι στην Πολίχνιτο, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης κίνησης παραθεριστών, έχουμε και αύξηση της παραβατικότητας είτε σε κλοπές είτε σε διαρρήξεις, γεγονότα που δημιουργούν – φυσιολογικά – αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

«Ποιος «σοφός μελετητής» σκέφθηκε ότι σε μία πιεσμένη, από κίνηση τουριστική περιοχή το καλοκαίρι, αντί να ενισχύεται ένα Τμήμα, πρέπει να αποδεκατίζεται; Έστω και εάν υπάρχει η όποια δικαιολογία για αυτές τις μετακινήσεις, προς τι μετακινήθηκε και ο ίδιος ο Διοικητής του Α.Τ;»
ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για τις υπηρεσίες στις οποίες μεταφέρθηκαν οι συγκεκριμένοι μετακινηθέντες αστυνομικοί αλλά και για τη δύναμη των αστυνομικών υπαλλήλων των εν λόγω Τμημάτων.
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

parliament logo.jpg
ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΕΝΔΙΑ

ΘΕΜΑ: ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Πληροφορούμαι ότι το Αστυνομικό Τμήμα Πολιχνίτου Λέσβου, το οποίο επιτηρεί μία περιοχή με εξαιρετικά αυξημένη τουριστική κίνηση το καλοκαίρι, αντί να ενισχυθεί από αστυνομικούς υπαλλήλους, αποδυναμώθηκε αιφνιδίως κατά 50%!

Συγκεκριμένα, από τους δέκα αστυνομικούς που διαθέτει, χωρίς καμία έννοια λογικής, οι πέντε πήραν φύλλο πορείας για άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά με μεθόδους, όπως μου καταγγέλλεται, που θυμίζουν «άλλες εποχές», οι πέντε αστυνομικοί έλαβαν φύλλο πορείας την Παρασκευή το μεσημέρι με εκτελεστέα τη μετακίνησή τους την… επομένη το πρωί! Λες και βρισκόμαστε σε περίοδο επιστράτευσης!

Επειδή, κ. Υπουργέ, αποκλείω να έχετε προσωπική άποψη για τη συγκεκριμένη περιοχή, σας ενημερώνω ως ασκών κοινοβουλευτική εποπτεία στη Λέσβο, ότι στην Πολίχνιτο, ιδίως τώρα το καλοκαίρι, λόγω της αυξημένης κίνησης παραθεριστών, έχουμε και αύξηση της παραβατικότητας είτε σε κλοπές είτε σε διαρρήξεις, γεγονότα που δημιουργούν – φυσιολογικά – αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Με βάση τα ανωτέρω, σας ερωτώ κ. Υπουργέ:

1.Ποιος «σοφός μελετητής» σκέφθηκε ότι σε μία πιεσμένη, από κίνηση τουριστική περιοχή το καλοκαίρι, αντί να ενισχύεται ένα Τμήμα, πρέπει να αποδεκατίζεται;

2.Έστω και εάν υπάρχει η όποια δικαιολογία για αυτές τις μετακινήσεις, προς τι μετακινήθηκε και ο ίδιος ο Διοικητής του Α.Τ;

3.Πώς μπορείτε να δικαιολογήσετε την «εδώ και τώρα» μετακίνηση του 50% του Α.Τ;

4.Σε ποιες υπηρεσίες μετακινήθηκαν οι συγκεκριμένοι μετακινηθέντες αστυνομικοί; Παρακαλώ να μου αναφέρετε τη δύναμη των αστυνομικών υπαλλήλων των εν λόγω Τμημάτων για να αντιληφθώ αν ήταν πράγματι αναγκαία η ενίσχυσή τους, δεδομένου ότι οι πληροφορίες μου ομιλούν για το αντίθετο.

5.Βεβαίως υπάρχουν και εργαζόμενοι που αναγκάζονται να καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις από το σπίτι τους στη δουλειά τους. Το γνωρίζετε, όμως, ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε ένα νησί με άθλιο οδικό δίκτυο, με υποβαθμισμένη τη συγκοινωνιακή του υποδομή, ορισμένοι από τους μετακινηθέντες, θα πρέπει να καλύπτουν με τα προσωπικά τους αυτοκίνητα 90 χιλιόμετρα την ημέρα στο «πήγαινε-έλα» από την οικία τους στην Υπηρεσία τους; Σε εποχές κρίσης με τσεκουρωμένο το μισθό του κάθε αστυνομικού, αντιλαμβάνεσθε οικονομικά τι σημαίνει αυτό που σας περιγράφω για τους μετακινηθέντες;



Ο Ερωτών Βουλευτής


Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ