Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Υπαλλήλων ΥΕΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στις 21/03/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ. του ΠΣΥΥΕΝ με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου με κύριο θέμα συζήτησης το νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΥΝΑ παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας.

Στον Υπουργό θέσαμε τις απόψεις του Συλλόγου, για τις μνημονιακές διατάξεις του νομοσχεδίου, την σκοπιμότητα των επιλογών του για την εξυπηρέτηση συντεχνιών και τη στρατιωτικοποίηση των διοικητικών υπηρεσιών του ΥΝΑ.

Τέθηκε με αναλυτικό τρόπο το γεγονός ότι οι επιλογές του με το σχέδιο νόμου οδηγούν σε έναν Οργανισμό – Στρατόπεδο του ΥΝΑ αναχρονιστικό και αντιπαραγωγικό και θα έχουν ως τελικό αποτέλεσμα τη μείωση των οργανικών μονάδων και τις απολύσεις πολιτικών υπαλλήλων.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε σχέδιο το οποίο προκειμένου να εξασφαλίσει θέσεις διευθυντών σε 4 ή 5 ανώτερους αξιωματικούς θα οδηγήσει στην απόλυση δεκάδων πολιτικών υπαλλήλων. 

Από τον Υπουργό τέθηκε το θέμα να επανεξεταστούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν τη στελέχωση της Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας και της Πλοηγικής Υπηρεσίας χωρίς καμία ρητή διαβεβαίωση ή δέσμευση για την αποδοχή των προτάσεών μας.

Επίσης αποσυνέδεσε τις απολύσεις από τη μείωση των οργανικών θέσεων.
Το ΔΣ κατήγγειλε τον Υπουργό για τις απαράδεκτες επιλογές του στο σχέδιο νόμου και κατέστησε σαφές ότι βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης εφόσον εμμένει σε αυτές.

Το ΔΣ του Συλλόγου σε συνεργασία και συντονισμό με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των φορέων της ναυτιλίας συμμετέχει στις διαδικασίες για την από κοινού οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων την ερχόμενη εβδομάδα για την απόσυρση του νομοσχεδίου».
e-nautilia.gr