Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ : ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΠΑΧΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ



Σε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του δημάρχου Αριστοτέλη Χρ. Πάχτα προχώρησε το «Παρατηρητήριο μεταλλευτικών δραστηριοτήτων», αναφορικά με τα όσα είχε ισχυριστεί ο δήμαρχος,  ότι χρηματοδοτείται από εταιρεία Λιβεριανών συμφερόντων.
Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του λίγο πριν την επίμαχη συνεδρίαση του δ.σ. Θεσσαλονίκης, ο δήμαρχος Αριστοτέλη είχε υποστηρίξει ότι το θέμα της επένδυσης δεν παίζεται με καθαρά όρους προστασίας του περιβάλλοντος και καθαρά όρους επιστήμης αλλά με όρους πολιτικής, παραπολιτικής και οικονομικού ανταγωνισμού και σύγκρουσης οικονομικών συμφερόντων, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Παρατηρητήριο:  «Δεν είναι τυχαίο, να σας πω ένα και μόνο παράδειγμα, ότι τώρα που φτιάχνουμε τη νέα ιστοσελίδα για την τουριστική προβολή του δήμου μας, ανακαλύψαμε ότι το λεγόμενο “Antigold-Παρατηρητήριο” χρηματοδοτείται από μια ξένη εταιρεία Λιβεριανών συμφερόντων εδώ και πολύ καιρό με 1.500 ευρώ το μήνα. Δηλαδή κάποιος πληρώνει 1.500 ευρώ το μήνα στη Google ώστε κοιτώντας στη λέξη “χρυσός στη Χαλκιδική” να βγαίνει το “Antigold-Παρατηρητήριο” πρώτο στην εικόνα”».
Στο εξώδικο που υπογράφεται από τον  πρόεδρο Δ.Σ. του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων» Τ. Παπαγεωργίου,  οι συγκεκριμένοι ισχυρισμοί χαρακτηρίζονται «απολύτως ψευδείς και συκοφαντικοί και σπιλώνουν βάναυσα την ακεραιότητα και την προσφορά μας, παρουσιάζοντας το “Παρατηρητήριο” ως ένα πληρωμένο όργανο σκοτεινών οικονομικών συμφερόντων» και καλείται ο δήμαρχος εντός τριών (3) ημερών να παραδώσει το σύνολο των στοιχείων και της πληροφόρησης που μετά από την από μέρους του  πλήρη τεκμηρίωση της ακρίβειάς τους, του επέτρεψαν να προβεί στην ανωτέρω δήλωση.
«Εάν δεν μου προσκομίσετε τα στοιχεία, τις πληροφορίες και την πλήρη τεκμηρίωση της δήλωσής σας, σας καλώ εντός τριων (3) ημερών να ζητήσετε ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΕΓΓΡΑΦΩΣ και με εμφάνισή σας στο αυτό τηλεοπτικό μέσο στο οποίο έγινε η δήλωση, και να δηλώσετε επίσης ότι ενεργήσατε ανήθικα..»
»Άλλως και σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνω ότι θα προσφύγ ενώπιον των αρμόδιων αρχών και των δικαστηρίων προκειμένου να προστατεύσουμε την τιμή και την υπόληψή μας διεκδικώντας παράλληλα και τη νόμιμη αποζημίωση», καταλήγει στο εξώδικο του ο κ. Παπαγεωργίου.
aftodioikisi.gr