Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

TO ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ COMENIUS



Το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος COMENIUS με θέμα «Water is life» «Το νερό είναι ζωή» θα φιλοξενήσει από 13-16 Οκτωβρίου, 53 μαθητές και καθηγητές από τα Σχολεία:
1) Matare Meerbusch Γερμανία
2) Instituto di Istruzione Superior Einaudi Ιταλία
3) NMS Himberg Αυστρία
4) NMS Κlosterneuburg Langstogergasse Αυστρία
5) I.E.S San Bartolome Ισπανία
6) Sindika Kelami Ertan Lisesi Τουρκία
Την Πέμπτη, 13/10/2011 και την Παρασκευή, 14/10/2011 θα συμμετάσχουν σε εργαστήρια μουσικής, χορού, ζωγραφικής και μαγειρικής μαζί με τα παιδιά του Γυμνασίου Καλλιμασιάς και παράλληλα κάθε χώρα θα παρουσιάσει τις δραστηριότητές της (εργασίες για τη μόλυνση του νερού, μύθους, παραμύθια, τραγούδια και χορούς). Η επίσημη παρουσίαση των δραστηριοτήτων θα γίνει την Παρασκευή, στις 12:15 μ.μ. στο χώρο του Σχολείου, προκειμένου να την παρακολουθήσουν όλοι οι μαθητές και μαθήτριες.
Παράλληλα οι ξένοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν κάποια από τα αξιοθέατα της Χίου (τα Καστροχώρια της Νότιας Χίου, τη Νέα Μονή, τον Ανάβατο, τα Αυγώνυμα, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τη Βιβλιοθήκη Κοραή, το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς ).
Από την πλευρά του Γυμνασίου Καλλιμασιάς συμμετέχουν στο διετές πρόγραμμα 10 καθηγητές και 30 μαθητές. Υπεύθυνη του προγράμματος είναι η κ. Μάγδα Νεγρεπόντη, καθηγήτρια Αγγλικών και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Γυμνασίου Καλλιμασιάς.