Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΣΤΟΧΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ

  Alexis Tsipras Komotini cropped.jpg
Ο Αλέξης Τσίπρας το 2008
Η   ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αποψε  στη πλατεία και ώρα 19.30
έχει σημάνει συναγερμό σε όλο το κομματικό σχηματισμό αφού η επίσκεψη του θεωρείται ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στη προσπάθεια επίτευξης του στρατηγικού στόχου που δεν είναι άλλος από την επικράτηση του ψηφοδελτίου και η ανάδειξη του σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις που αυτόματα θα δώσει την μία έδρα του νησιού μας στην Αριστερά.
«Και  θα έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά και αξία τόσο σε συμβολικό επίπεδο αφού η Χίος παραδοσιακά έδινε τεράστια ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ –ΝΔ αλλά και πρακτικό αποτέλεσμα αφού θα έχουμε ένα κυβερνητικό βουλευτή σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ πανελλαδικά» σχολίαζαν τα στελέχη του.
Αφού όπως είναι κατανοητό σε περίπτωση εκλογής βουλευτών από ΝΔ –ΠΑΣΟΚ πιθανών να έχουμε δύο βουλευτές στην αντιπολίτευση και κανένα κυβερνητικό!
Μι ακόμη παράμετρο που έβαζαν οι ίδιοι ήταν και αυτή της διατήρησης των δύο εδρών σε τοπικό επίπεδο αφού όπως έλεγαν το εκλογικό αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητηθεί από όποιον ή όποια υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ χάσει την εκλογή στην Β’ Αθηνών για μία θέση.
Ενδεχόμενο που παραμένει ανοιχτό όσον αφορά τα άλλα κόμματα και ιδίως στη περίπτωση  που μείνουν εκτός βουλής για μία θέση στη Β’ Αθηνών στελέχη μεγάλου βεληνεκούς όπως π.χ Ραγκούσης ή Διαμαντοπούλου όπως συνέβη στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. 
Υπενθυμίζουμε ότι το τελευταίο είναι πολύ πιθανών να συμβεί διότι η μία έδρα της Χίου ήδη θα έπρεπε να είχε χαθεί και να μεταφερθεί στη Β Αθηνών λόγω μείωσης του πληθυσμού όπως έδειξε η τελευταία απογραφή.
Τα στοιχεία της οποίας όμως παράτυπα δεν θα ισχύσουν λόγω αδυναμίας της στατιστικής υπηρεσίας να τα επικυρώσει έγκαιρα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα ώστε το Υπ. Εσωτερικών να τα μεταφέρει σε νέους εκλογικούς καταλόγους που θα έπρεπε να ισχύουν.
Γεγονός όμως που επιτρέπει στον πρώτο και όχι μόνο επιλαχόντα της Β Αθηνών να καταθέσει ένσταση και να κερδίσει την έδρα από τον συν-υποψήφιο του που θα έχει έρθει δεύτερος στη Χίο.