Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Λήμνος: «Σκόνταψε» στη γραφειοκρατία η απόφαση δίωξης των αγριοκούνελων

Εμπλοκή στην υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για τη δίωξη των αγριοκούνελων στη Λήμνο καθώς απαιτούνται μια σειρά από διαδικασίες προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή και όπως όλα δείχνουν οι πρώτη φάση του προγράμματος δεν θα υλοποιηθεί τώρα αλλά θα μεταφερθεί ….για το Σεπτέμβριο.
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης ενημερώθηκε από αγρότες της Λήμνου για το θέμα και μετά από επικοινωνία που είχε σήμερα Πέμπτη με τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και Ειδική Γραμματεία Δασών)Η απόφαση τέθηκε σε ισχύ από τις 8 Μαΐου 2012.
Σε εφαρμογή της    Απόφασης η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που έχει και τη σχετική  αρμοδιότητα έκανε πρόσκληση προς τους κατοίκους του νησιού προκειμένου να    εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συγκρότηση των συνεργείων δίωξης, η προθεσμία για τη  δήλωση, έληξε χθές , 6.6.2012.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Βουλευτής « ...με την ολοκλήρωση των δηλώσεων θα εκδοθεί άμεσα η προβλεπόμενη απόφαση συγκρότησης συνεργείων από την αρμόδια Δ/νση Δασών του Νομού Λέσβου. Η αναγκαία πίστωση για την εφαρμογή των μέτρων θα μεταφερθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου άμεσα. Εφόσον δεν καταστεί δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος της πρώτης φάσης της δίωξης,  που λήγει στις 15-6-2012,  η δίωξη χωρίς άλλη διαδικασία θα συνεχιστεί από 15-9 μέχρι 30-11-2012.»
Καταλήγοντας ωστόσο ο κ. Σηφουνάκης διαπιστώνει ότι... τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα « ...παρά τις εκλογές που μεσολάβησαν, που συνήθως επιφέρουν ραθυμία στην αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής, διαπιστώνει κανείς ότι τηρήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα που εξαγγέλθηκαν.  Εκτιμώ ότι με τις διαβεβαιώσεις που ζήτησα και έλαβα, ιδιαίτερα απ τον Ειδικό Γραμματέα Δασών Γ. Αμοργιανιώτη, δεν θα υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση του προβλήματος των αγριοκούνελων της Λήμνου και κατ επέκταση στον περιορισμό των ζημιών στην αγροτική παραγωγή, για τις οποίες η Πολιτεία, μέσω ΕΛΓΑ, κατέβαλλε ως τώρα μεγάλες αποζημιώσεις».