Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΗΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


Απευθυνόμενο στην ελληνική κοινωνία και επικαλούμενο την ιστορική μνήμη και το συλλογικό συνειδητό των Ελλήνων, το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε την πρωτοβουλία ανάδειξης της Χρυσής Αυγής ως αντισυνταγματικού μορφώματος, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της ρατσιστικής, ξενοφοβικής, νεοναζιστικής κοινωνικής βίας που μαστίζει την κοινωνία μας
.
Σε συνέντευξη τύπου, η οποία διεξήχθη χθες, συμμετείχε και ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος, η συμβολή του οποίου υπήρξε ουσιαστική τόσο στο σχεδιασμό και την προετοιμασία όσο και στην υλοποίηση της παραπάνω πρωτοβουλίας.
Με την κίνηση αυτή, το ΠΑΣΟΚ απευθύνεται σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, γιατί τα μεγάλα ερωτήματα αφορούν την ίδια την κοινωνία, η οποία πρέπει ν' αντιληφθεί ότι η ανοχή απέναντι σε τέτοια φαινόμενα ή ακόμη περισσότερο το «φλερτ» με τέτοια φαινόμενα, οδηγεί όχι απλά και μόνο στο δημοκρατικό και θεσμικό αδιέξοδο, αλλά στην απόλυτη καταστροφή. Πρόκειται για ένα ανιστόρητο και επικίνδυνο παιχνίδι.
Τα βασικά μέτωπα που πρέπει να τύχουν προσοχής είναι:
- Η λειτουργία της Αστυνομίας.
- Τα σχολεία. Δηλαδή η οργάνωση δικτύων δήθεν εποπτείας και δήθεν προστασίας μέσα στα σχολεία.
- Το τρίτο μέτωπο, το οποίο δεν ενδιαφέρει την Πολιτεία αλλά ενδιαφέρει την κοινωνία, είναι η έντονη παρουσία αυτών των ομάδων στο εσωτερικό της Εκκλησίας και σε λατρευτικές εκδηλώσεις: πανηγύρεις, περιφορές και ούτω καθ' εξής.
- Και βέβαια το τέταρτο, το πιο προβληματικό, είναι η αντίληψη που, δυστυχώς,  έχουν ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης, πως όλα αυτά πουλάνε, όλα αυτά μπορεί να έχουν ένα ενδιαφέρον και ως εκ τούτου υπερπροβάλλονται και ταυτόχρονα αποκτούν μια επικίνδυνη επικοινωνιακή ατέλεια, αν όχι ασυλία.
Οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ είναι:
- Άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μια κίνηση που έχει ιδιαίτερη συμβολική σημασία.
- Άμεση ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής. Θα κληθεί να ασκήσει τις προβλεπόμενες από τον κανονισμό και το Σύνταγμα αρμοδιότητές του.
- Διακομματική πρωτοβουλία των βουλευτών-μελών της αντιπροσωπείας μας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση -την έχει ήδη αναλάβει ο Κώστας Τριαντάφυλλος- του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να μην μετέχει η Χρυσή Αυγή στην αντιπροσωπεία αυτή.
- Ενημέρωση των κυβερνητικών εταίρων και εφαρμογή των προβλέψεων του Κανονισμού της Βουλής, των άρθρων 77 και επόμενων σε σχέση με τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και των Επιτροπών του. Και φυσικά των διατάξεων του Συντάγματος σε σχέση με την βουλευτική ασυλία.
Ο βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε: «Οφείλουμε, τώρα, ως εκπρόσωποι των δημοκρατικών θεσμών να δράσουμε συλλογικά και αποφασιστικά, γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στην ίδια την κοινωνία, τη χώρα και τη δημοκρατία».