Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ ΔΑΣ - ΟΤΑ ΧΙΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΑΣ-ΟΤΑ ΧΙΟΥ
ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ.
Οι προτάσεις των  ΚΕΔΕ, ΠΟΕ-ΟΤΑ και Σωματείου βάζουν ταφόπλακα στον αγώνα των εργαζομένων.
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ!
Κανένας και καμιά να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και τα διλήμματα της συγκυβέρνησης, ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου.
Μας λένε: «ή θα δοθούν οι καταστάσεις διαθεσιμότητας και των απολύσεων ή θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι αορίστου χρόνου». Ο εκβιασμός τους πρέπει να βρει τοίχο ενότητας όλων των εργαζόμενων ανεξάρτητα από την εργασιακή σχέση!  Ανεξάρτητα από τη σειρά  προτεραιότητας στην απόλυση! Μας λένε: «θα τους τακτοποιήσουν οι δήμαρχοι», «μπορούμε να είμαστε στη δουλειά μας, ενώ κάποιοι να κρατούν σκοπιά στη διεύθυνση προσωπικού».
Να τους δυσκολέψουμε με μέτωπο αντεπίθεσης των εργαζομένων σε Δήμους, Υπουργεία, Δημόσιες  υπηρεσίες και οργανισμούς!
Καμιά αυταπάτη!
Δεν μετακινούν πλεονάζον προσωπικό όπως θέλουν να πιστέψουμε! Απολύουν μαζικά εργαζόμενους στο Δημόσιο. Οι συνάδελφοι αορίστου χρόνου είναι απλά η πρώτη φουρνιά. Το να προβάλουν σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ και Δημοτική Αρχή,  ως δήθεν  αντιπρόταση  στις απολύσεις, την καταγραφή  και την αξιολόγηση των εργαζομένων στους Δήμους είναι  σαν χύνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης, ότι τάχα, κάνει μετακινήσεις! Τέτοιες απόψεις δεν συνιστούν   άμυνα ! Αποπροσανατολίζουν την πάλη των εργαζομένων, είναι επικίνδυνες!
Με λαϊκό μπλόκο σ’ όλα τα αντιλαϊκά μέτρα! 
Συνάδελφοι, ο κλάδος πρέπει  να απαντήσει ενωμένος στην βάρβαρη επίθεση Κυβέρνησης- τρόικας- κεφαλαίου. Η επίθεση θα έχει διάρκεια και ένταση. Θέλει αντοχή, ενότητα και ταξικά αταλάντευτο προσανατολισμό του κλάδου.
 Η ενότητα απαιτεί σωματείο που είναι οργανωτής της πάλης όλων των εργαζομένων, σωματείο που δεν διαχωρίζει σε μόνιμους και συμβασιούχους. Σωματείο που δεν χορεύει στον χαβά του κυβερνητικού συνδικαλισμού, των μηχανισμών της Δημοτικής Αρχής και του κράτους, της ανταγωνιστικότητας και της ανταποδοτικότητας, της κούφιας αντιμνημονιακής ρητορείας  που βλέπει  την Τρόικα άλλα όχι το πολιτικό τους προσωπικό, τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις ντόπιες και ξένες!
 Τούτο τον καιρό  η ενότητα του κλάδου είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία!  
Ενότητα σημαίνει αποτελεσματικότητα στους αγώνες, αντοχή  στον αντίπαλο, περιφρούρηση των στόχων του κινήματος. Η νέα φουρνιά εργαζομένων πρέπει να βρίσκει αποκούμπι στο σωματείο και να συνδέεται με τις αξίες και τους στόχους του εργατικού κινήματος. Να απαντά στο δηλητήριο του συντεχνιασμού, στο «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ». Ο δρόμος της να έχει ΜΙΑ πυξίδα: την Ταξική Ενότητα.
Η ενότητα στον κλάδο μας είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε και δεν είναι κατορθωτή χωρίς τις ταξικές δυνάμεις και τα ταξικά σωματεία που ο κυβερνητικός συνδικαλισμός απέκλεισε από το Συνέδριο της Ομοσπονδίας! Είναι τα σωματεία που αποκλείστηκαν γιατί αγκάλιασαν το σύνολο των συναδέλφων, τα σωματεία που δοκίμασαν να ενώσουν τον κλάδο, που προέβλεψαν την άγρια αντιλαϊκή λαίλαπα στο άρμα της Ε.Ε και του Καλλικράτη! Προέταξαν ως στοιχείο ενότητας  του κλάδου, το  δικαίωμα στην  σταθερή  δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους! Είναι εκείνα τα σωματεία που αντιπάλεψαν τον εκμαυλισμό στους κόλπους του κινήματος από τα αστικά κόμματα, Δημάρχους, κυβερνητικό συνδικαλισμό και εργατική αριστοκρατία!
Σήμερα η ενότητα του κλάδου των εργαζομένων στον Δήμο περνά μέσα από την καθαρή θέση σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα «ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ»! Τώρα, μέσα στον αγώνα θα ξεκαθαρίσουμε τον δρόμο της ενότητας του κλάδου! Τώρα μπορούμε γιατί ξέρουμε τι και ποιος μας έφτασε έως εδώ!
 Ή θα έχουμε Ομοσπονδία ξεδοντιασμένη και έτοιμη να παίξει στα νέα επεισόδια του κυβερνητικού συνδικαλισμού ή θα έχουμε Ομοσπονδία που θα ενώνει τον κλάδο. Με καθαρή γραμμή αντιπαράθεσης  στο σύνολο της αντιλαϊκής επίθεσης. Ο αγώνας μας θα είναι μακρύς και δύσκολος.
Πρέπει να χτίσουμε την ενότητά μας πάνω στις κοινές αγωνίες, δυσκολίες και ανάγκες μας, για να διαμορφώσουμε τους όρους ρήξης με το σύστημα που σκοτώνει τα όνειρα και τις ανάγκες μας.
Πρέπει να βάλουμε φραγμό στο πισωγύρισμα, στο φρενάρισμα των αγώνων μας, το οποίο επιχειρούν οι δήμαρχοι, η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και του Σωματείου, στέλνοντας τους εργαζόμενους σε χειμερία νάρκη, αναμένοντας παθητικά τα αλλεπάλληλα κύματα των βάρβαρων μέτρων (φόροι, ακρίβεια, χαράτσι, καταργήσεις δικαιωμάτων, ασφαλιστικό, περίθαλψη, νέες απολύσεις).
ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ.