Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΜΑΧΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΩΝ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΘΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ !

- «Δημοκρατική παράταξη» το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου
- Συνολική απάντηση την Παρασκευή του Γιώργου Παπανδρέου από το Ηράκλειο
- Ανησυχία στην Χαριλάου Τρικούπη για…εκδηλώσεις «αντιβενιζελικών» αύριο στην κηδεία του Γ. Χαραμπόπουλου

Μαίνεται ο πόλεμος «Bενιζελικών» - «Παπανδρεϊκών» στο ΠΑΣΟΚ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προχωρεί με γοργούς ρυθμούς στο ιδρυτικό συνέδριο της «Δημοκρατικής Παράταξης» και τον πρώην πρωθυπουργό να ξεκινά περιοδεία ανά την Ελλάδα με πρώτο σταθμό την Παρασκευή στο Ηράκλειο με αφορμή την έκθεση «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Οι αναφορές του κ. Βενιζέλου ότι προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη των κυβερνήσεων και της ηγεσίας Παπανδρέου σε συνδυασμό με τις διαρροές της Χαριλάου Τρικούπη περί «πλαστογράφων» στη διαμόρφωση της λίστας των 4000 υπογραφών που ζητούν συνέδριο ΠΑΣΟΚ και επιστροφή στις ιδεολογικοπολιτικές ρίζες του κόμματος έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα.

Παράλληλα η καταγραφή ποσοστών στις δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ στα όρια του 3% εντείνουν την ανασφάλεια στην ηγετική ομάδα του κόμματος, καθώς βλέπει μια γενικευμένη κοινωνική αμφισβήτηση στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου και των συν αυτώ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως συνεχίζει απτόητος στη συγκρότηση της «Δημοκρατικής Παράταξης», ενός νέου κεντροαριστερού μορφώματος με κορμό το ΠΑΣΟΚ με τη συμμετοχή στελεχών που προέρχονται ως επί το πλείστον από την «Ελιά» των ευρωεκλογών.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πάντως συνεχίζει απτόητος στη συγκρότηση της«Δημοκρατικής Παράταξης», ενός νέου κεντροαριστερού μορφώματος
Μάλιστα η Συντονιστική Επιτροπή Συνεδρίου και οι Επιτροπές Προγράμματος, Οργάνωσης και Επικοινωνίας είναι απόλυτα ελεγχόμενες από τον κ.Βενιζέλο ο οποίος άλλωστε επιδιώκει την συγκρότηση επί της ουσίας ενός…καθαρόαιμου «βενιζελικού» κόμματος.

Η απάντηση σε όλα αυτά αναμένεται την Παρασκευή από τον Γιώργο Παπανδρέου από το Ηράκλειο, ο οποίος εμφανίζεται αποστασιοπιημένος από τα κομματικά δρώμενα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, αποσκοπώντας κυρίως στη πολιτική του αποκατάσταση.

Όπως λένε με νόημα οι στενοί συνεργάτες του, στο Ηράκλειο ο πρώην πρωθυπουργός στην ομιλία του θα κινηθεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης στο Ζάππειο, όπου είχε αποδοκιμαστεί έντονα ο κ. Βενιζέλος, θα είναι ωστόσο επικαιροποιημένη.

Να σημειωθεί τέλος ότι στη Χαριλάου Τρικούπη υπάρχει έντονη ανησυχία γα το πώς θα εξελιχθεί αύριο η νεκρώσιμος ακολουθία για τον θάνατο του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου, στον Άγιο Διονύσιο Αεροπαγίτη αφού δε αποκλείεται η εμφάνιση και πάλι θερμόαιμων…«αντιβενιζελικών».

ethnos.gr