Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΔΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ



                                               

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη και οι επικεφαλής των παρατάξεων συναντήθηκαν σήμερα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο στα γραφεία του κόμματος.
Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν οι αρμόδιοι εισηγητές της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Φ. Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Π. Ρήγας και η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά


Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε η ΚΕΔΕ στο πλαίσιο των επαφών της με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Το προεδρείο της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τον κύριο Βενιζέλο για την δεινή οικονομική κατάσταση που έχουν περιέλθει οι δήμοι της χώρας, εξαιτίας των συνεχών περικοπών, καθώς και για την έντονη ανησυχία των αιρετών ότι εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια για νέες περικοπές στα οικονομικά των δήμων, οι δήμοι θα καταρρεύσουν.
Επίσης τέθηκε το ζήτημα της πρόθεσης της ΡΑΕ  να μην εισπράττονται πλέον τα ανταποδοτικα τέλη των δήμων μέσω της ΔΕΗ.

Ο κ. Βενιζέλος από την πλευρά του αναγνώρισε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην περίοδο της κρίσης, καθώς και το γεγονός ότι έχει υποστεί σημαντικότατες μειώσεις, σε πόρους, προσωπικό, αλλά και σε συγχωνεύσεις νομικών προσώπων και οργανισμών.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να γίνουν περαιτέρω περικοπές. Επιβεβαίωσε πως, σύμφωνα με την ισχύουσα συμφωνία, πρέπει να διατεθούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους 2,7 δις ευρώ συνολικά, για το 2012,  προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και ανέλαβε να θέσει το σχετικό θέμα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς και στους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών.
Επίσης δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα της συνέχισης της είσπραξης των ανταποδοτικών τελών των δήμων μέσω της ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων η ΚΕΔΕ θα συναντηθεί τη Δευτέρα, 30 Ιουλίου, με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και ώρα 11 το πρωί.