Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Στο 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Γάλακτος και Τυριού που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 21/10 με 23/10 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο, συμμετείχε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ως συντονιστικός φορέας των εκτιθέμενων τυροκομικών επιχειρήσεων από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Λήμνο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, είχαν τοποθετηθεί σε κοινό περίπτερο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και για πρώτη φορά οι επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναναστραφούν με εμπορικούς αντιπροσώπους γάλακτος και τυριού από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στο σημαντικότερο θεσμό για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είναι η καθιέρωση και προώθηση της τυροκομικής φυσιογνωμίας των νησιών της, αλλά και η παρουσίαση των ιδιαίτερων τυροκομικών προϊόντων της (λαδοτύρι Μυτιλήνης, Άντισας και Ερεσού, κασέρι Ερεσού, μαλακό τυρί Χίου, καλαθάκι Λήμνου, γραβιέρα Λέσβου, μελίχλωρο Λήμνου).
Στα εγκαίνια του φεστιβάλ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου κ. Ηρακλής Βερβέρης και οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργος Φλώρος και Νικόλαος Μάρκου.