Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ



ΣΤΙΣ 27 ΚΑΙ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ 
ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ, ΤΙΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ:

         ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
         ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΤΗ, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
         ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, 20 ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ.
         ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
 Η σχολική χρονιά κοντεύει να τελειώσει και η κατάσταση είναι εκρηκτική.
Τούτη την ώρα, λείπουν περίπου 1600 εκπαιδευτικοί από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και 1000 από την Πρωτοβάθμια. Έχουν χαθεί πάνω από 32 χιλιάδες διδακτικές ώρες, μόνο στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση! Σε πολλά σχολεία, οι μαθητές δεν έχουν διδαχτεί ούτε μία ώρα σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, ούτε μία ώρα σε βασικά μαθήματα ειδικότητας. Πολλά παιδιά των ΕΠΑΣ κινδυνεύουν να μην πάρουν πτυχίο. Τα περισσότερα ολοήμερα τμήματα υπολειτουργούν. Στα περισσότερα ειδικά σχολεία λείπουν εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής, ενώ σχεδόν πάντα λείπει ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό.
Κόβουν ώρες από το μάθημα των παιδιών! Αναμορφώνουν το ωρολόγιο πρόγραμμα και μειώνουν τις απαραίτητες ώρες μαθημάτων, για να μπαλώσουν τρύπες, όπως-όπως, σε βάρος της μόρφωσης μαθητών!
Αναθέτουν υποχρεωτικές (και απλήρωτες) υπερωρίες στους εκπαιδευτικούς, την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί. Αυξάνουν με αυτό τον τρόπο το ωράριο. Στέλνουν συναδέλφους στη μέση της χρονιάς από το ένα σχολείο στο άλλο, μέχρι και σε έξι διαφορετικά σχολεία!
Ζητούν να καταγραφεί στο survey η χωρητικότητα των αιθουσών, για να στοιβάξουν σε αυτές 27, 28, 29, 30 μαθητές!
Ενοχοποιούνται και πάλι οι εκπαιδευτικοί με την περίφημη αύξηση των ωρών εργασίας που προσπαθούν να μπαλώσουν την παραπάνω αθλιότητα των υπερπληθωρικών τάξεων και των χιλιάδων κενών, με εκπαιδευτικούς λάστιχο.
Το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις! Η πείνα γονατίζει εκατοντάδες παιδιά καθημερινά! Μόνο στην Αθήνα, οι μερίδες μεσημεριανού φαγητού που στέλνει το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας σε 69 ολοήμερα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της πρωτεύουσας, για να σιτίζονται πεινασμένοι μαθητές, φτάνουν τις 1.073. Μόνο στην Καλαμάτα, σύμφωνα με καταγγελίες της Ένωσης Γονέων της πόλης, περισσότερα από 106 παιδιά υποσιτίζονται!
Καταδικάζουν ένα ολόκληρο λαό στη φτώχεια, τσακίζουν τη μόρφωση των παιδιών του λαού, τσακίζουν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.
Να μην το επιτρέψουμε!
Οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε και δεν θα μείνουμε απαθείς. Είμαστε άλλωστε κι εμείς γονείς, εργαζόμενοι, που μας συνθλίβουν καθημερινά με τη φοροληστεία και τα χαράτσια!
Πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ολιγαρχίας του πλούτου που θέλει αμόρφωτο το λαό μας , φτηνή και ελαστική εργατική δύναμη τα παιδιά μας.
 Ο δήθεν αντίπαλος πόλος του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργώντας εντός και επί τα αυτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρώ, συναγελαζόμενος τους Ομπάμα , Σόιμπλε και λοιπούς μέχρι πρότινος «εχθρούς», με αστερίσκους και υποσημειώσεις προετοιμάζει τη νέα «ρεαλιστική πολιτική» της υποταγής με άρωμα «κυβερνώσας αριστεράς».
Ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός, μεταλλάσσεται σε «αντιμνημονιακό- αριστερό μέτωπο» , σε μια καινούρια συστημική Βαβέλ , στην οποία από τη μια,  παλιοί και νέοι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές  πηγαίνουν παρέα με τους υπερεπαναστάτες που στα λόγια τους κατακεραυνώνουν και στην πράξη  είναι μαζί τους στο γαϊτανάκι της διαχείρισης, στον εγκλωβισμό δυνάμεων εντός του συστήματος, στον ευνουχισμό του λαού από την προοπτική της ριζοσπαστικοποίησης της πάλης του.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα στο σύλλογό της Χίου με τον εκπρόσωπο της Νέας Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Κίνησης , που αφενός κατακεραυνώνει σε κάθε ευκαιρία τον «κομματικό» και κυβερνητικό συνδικαλισμό- ενώ τον έχει υπηρετήσει τον πρώτο, δικαίωμά του αναφαίρετο φυσικά αρκεί να μη δουλευόμαστε, αφετέρου συντάσσεται μαζί τους στις συγκεντρώσεις και αποτελεί έναν από τους κεντρικούς τους ομιλητές , μιας και ο σύλλογος πρέπει να φέρει τη σφραγίδα του νομοταγούς προς τας υποδείξεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και να απέχει από το διασπαστικό ΠΑΜΕ!!!!
Στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, πρέπει να κατεβούμε στο δρόμο. Να αποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε συμβολικές καταλήψεις και αποκλεισμούς δρόμων. Ενώνουμε τη φωνή μας, με τη φωνή των γονιών των μαθητών μας και το γονεϊκό κίνημα, με τους μαθητές μας. 
ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.
Το δίκιο κρίνεται στους δρόμους του αγώνα