Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ξεκινά ο 3ος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!»

Ο Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας «Η Ελλάδα Καινοτομεί!» που διοργανώνεται από τον ΣΕΒ και τη Eurobank είναι για τρίτη φορά γεγονός!

Με σύνθημα «οι καινοτόμες ιδέες φωτίζουν το μέλλον της Ελλάδας», η τρίτη διοργάνωση έχει και πάλι στο επίκεντρο την έρευνα, την καινοτομία, τη γνώση και τους ανθρώπους που τις υπηρετούν.

Οι διοργανωτές στοχεύουν και φέτος να δώσουν την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερες εταιρείες, ομάδες και ερευνητές να αναδείξουν το έργο τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην επιχειρηματική αξιοποίηση των ιδεών τους.

Tην Τετάρτη 4 Ιουνίου, σε συνέντευξη τύπου για την ανακοίνωση της προκήρυξης του 3ου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρος Φέσσας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο ΣΕΒ πιστεύει ότι η διεθνής ανταγωνιστικότητα της χώρας δεν μπορεί να βασιστεί στο χαμηλό εργασιακό κόστος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στην Ελλάδα έχουμε και σημαντική ερευνητική δραστηριότητα σε πολλαπλά πεδία και σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την έρευνα, επενδύουν σε αυτήν και αξιοποιούν τα αποτελέσματα που προκύπτουν». Ενώ από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank κ. Χρήστος Μεγάλου, επισήμανε: «Η μεγαλύτερη ικανοποίησή μας έχει σχέση με τους συμμετέχοντες στους προηγούμενους Διαγωνισμούς. Ήδη αρκετοί έχουν κάνει όλη, ή μεγάλο μέρος, της δύσκολης διαδρομής από το εργαστήριο στην αγορά, από την ιδέα στο τελικό προϊόν».

Από σήμερα και έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2014, μπορείτε λοιπόν να υποβάλλετε την υποψηφιότητά σας σε μια από τις δύο κατηγορίες του διαγωνισμού και να είστε εσείς ο νικητής!

Τα βραβεία του Διαγωνισμού είναι χρηματικά: €15.000 για τον πρώτο νικητή και €8.000 για τον δεύτερο κάθε κατηγορίας (Εφαρμοσμένη Έρευνα και Καινοτομία). Τα οφέλη του, όμως, πολλά περισσότερα αφού οι 20 προτάσεις που θα προκριθούν στη δεύτερη φάση (οι 10 καλύτερες από κάθε κατηγορία), θα τύχουν ιδιαίτερης προβολής σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, ενώ θα έχουν σημαντικές ευκαιρίες δικτύωσης με την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά στο www.kainotomeis.gr όπου μπορείτε να βρείτε κι άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το Διαγωνισμό, να ενημερώνεστε για την εξέλιξή του, να πλοηγείστε σε ενδιαφέροντα video και άρθρα σχετικά με έρευνα και καινοτομία, παρουσιάσεις των νικητών και διακριθέντων των προηγούμενων διαγωνισμών, και άλλα πολλά.

Τέλος, αν προτιμάτε να ενημερώνεστε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μας βρείτε και φέτος στο facebook, στο twitter, στο youtube και σύντομα στο linkedin.

Η άλλη Ελλάδα, αυτή που σκέπτεται, παράγει και καινοτομεί είναι εδώ για το ταξίδι του 3ου Διαγωνισμού που μόλις ξεκίνησε! 
- See more at: http://www.kainotomeis.gr/article.aspx?id=1167#sthash.r2I6tR7O.dpuf