Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενημερωτικό Σεμινάριο με θέμα τις Ενεργειακά Αποδοτικές Δημόσιες Προμήθειες
Τρίτη  1 Οκτωβρίου 2013
Αίθουσα Πνευματικού Κέντρου Κοίμησης της Θεοτόκου, Τσας,  Μύρινα,  Λήμνος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Βορείου Αιγαίου (ΠΤΑ),  σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) διοργανώνουν ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα την Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών την Τρίτη 1η Οκτωβρίου  2013 και ώρα 09:30.

Η εκδήλωση υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, «EFFECT: Αναβάθμιση της Ενεργειακής Απόδοσης των Δημόσιων Προμηθειών για μια ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στο οποίο το Η ΠΒΑ και το ΚΑΠΕ είναι εταίροι επιφορτισμένοι με δράσεις που αφορούν τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα.

Το σεμινάριο έχει ως στόχο να ενημερώσει τόσο στελέχη του δημοσίου τομέα  με αρμοδιότητα την δημοπράτηση Έργων και Προμηθειών και στα Στελέχη των Ενεργειακών Ομάδων των Δήμων ενώ ταυτόχρονα απευθύνεται σε εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι είτε έχουν ήδη συμμετάσχει σε δημόσιους διαγωνισμούς αλλά αντιμετώπισαν σημαντικά εμπόδια για την προσφορά ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων / υπηρεσιών, ή απέφευγαν να συμμετάσχουν σε δημόσιους διαγωνισμούς εξ’ αιτίας ευρέως γνωστών εμποδίων.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενθάρρυνση και καθοδήγηση στελεχών των αρμόδιων υπηρεσιών σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης σε συμβάσεις δημόσιων προμηθειών.  Το Πρόγραμμα της συνάντησης περιλαμβάνει παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων για τη μεθοδολογία εφαρμογής κριτηρίων ενεργειακής απόδοσης σε τεύχη δημοπράτησης δημόσιων έργων και προμηθειών καθώς και παραδείγματα καλών πρακτικών με εμπειρίες Δήμων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, χρήσιμες συμβουλές, έξυπνες ιδέες και εργαλεία.

Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε συμπληρωμένη τη Φόρμα Εγγραφής στο ΚΑΠΕ, υπ’όψιν κας. Λ. Παπαμικρούλη (τηλ. 210 6603395, fax: 210 6603308, e-mail: lpapamik@cres.gr) έως την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου  2013. ή/και στο Περιφερειακό Ταμείο Β. Αιγαίου στο τηλέφωνο +30 22510 37737 (κο Κουλαγίνη) και στο e-mail:  georkoul@ptaba.gr.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.cres.gr/kape/calendar/hmerides.htm http://www.ptaba.gr/portal/index.php  και http://www.effectproject.eu.