Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΟ "2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΡΗΤΕΙΑΣ"





Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου  «ΤΟΠΩΝ ΕΥΦΟΡΙΑ: Διατροφικά Προϊόντα και βιώσιμη ανάπτυξη στις περιοχές συνεργασίας», που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2007 – 2013», η Περιφερειακή Ενότητα Χίου συμμετείχε στο «2ο Φεστιβάλ Δήμου Σητείας Κρήτης»
Το οποίο  πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 22 Ιουλίου 2013.
Στόχος του Προγράμματος είναι η προώθηση ποιοτικών τοπικών διατροφικών προϊόντων από τις περιοχές συνεργασίας. Εταίροι οι οποίοι φιλοξενήθηκαν  σε κοινό περίπτερο της Έκθεσης είναι ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης, ο Δήμος Σητείας Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου και η Αναπτυξιακή Εταιρία Κοινοτήτων Περιοχής Τροόδους Κύπρου.
Στόχος της συμμετοχής ήταν να προβληθεί η ποιότητα και ιδιαιτερότητα των τοπικών διατροφικών προϊόντων της Χίου και να αναδειχθεί η σημασία τους ως παράγοντα προσέλκυσης επισκεπτών.  Επίσης, η γνωριμία των τοπικών μας προϊόντων με το αγοραστικό κοινό της Κρήτης και η προώθηση εμπορικών συνεργασιών.
Στο Περίπτερο της Περιφερειακής Ενότητας Χίου συμμετείχαν και διαφημίστηκαν με προϊόντα τους τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Επίσης διανεμήθηκε υλικό τουριστικής προβολής και γνωριμίας με τη Χίο.