Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

H ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ "ΕΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε."

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ.
ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Κύριε Πρόεδρε.
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ τόσο στο περιφερειακό όσο και στο δημοτικό συμβούλιο της Χίου έχει ταχθεί υπέρ της διατήρησης των θέσεων των εργαζομένων της ΕΝΑ ΧΙΟΥ ΑΕ με δεδομένο ότι  αποτελούν ένα έμπειρο επιστημονικό και  εργατοτεχνικό προσωπικό , που μπορεί να συνεισφέρει μελετητικά στην όλη προσπάθεια της Περιφερειακής διοίκησης.
Αυτή τη στιγμή φαντάζουν ως στυμμένη λεμονόκουπα, αφού αντιμετωπίζονται και από τον αντιπεριφερειάρχη της Χίου ως ξένο σώμα, ενώ τα αντίθετα τύρβαζε σύμφωνα με τα πρακτικά  και τα όσα κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, όταν συζητήθηκε και εκεί η τύχη τους.
Πρόσφατα ο επικεφαλής της ΛΑΣ στο Β. ΑΙΓΑΙΟ Στρατής Κόρακας,  έθεσε και αυτός το θέμα τους στο Περιφερειακό συμβούλιο , που πρέπει να υλοποιήσει πρότερες αποφάσεις του εξασφαλίζοντας αυτούς τους ανθρώπους ως προς την εργασία τους  με κάθε τρόπο, γι αυτό και πρέπει να μπει τι θέμα τους στο Περιφερειακό Συμβούλιο , όπως άλλωστε συμφωνήθηκε στην τελευταία σύνοδο του σώματος.
Οι προφάσεις και οι ανακολουθίες το μόνο που αποδεικνύουν είναι η συμπόρευση της συμπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου με τη διγλωσσία της  συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 
Απαιτούμε άμεσα η Περιφερειακή αρχή να πράξει τα οφειλόμενα στην κατεύθυνση της εξασφάλισης των θέσεων των εργαζομένων που στο κάτω κάτω ήταν εργαζόμενοι σε δομές που η ίδια διαδέχτηκε και οι οποίες εκ των πραγμάτων κακώς καταργήθηκαν δημιουργώντας χρέη προς τρίτους , που θα είχαν αποφευχθεί.

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΣ  Β. ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ