Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΤΡΟΪΚΑ : ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ



Πειστική πρόταση για 15.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων εντός του έτους, ζητά σύμφωνα με πληροφορίες τηςaftodioikisi.gr, η τρόικα, τονίζοντας ότι δεν την αφορά αν αυτές θα ονομαστούν απολύσεις ή διαθεσιμότητα. Αυτό προέκυψε κατά την ωριαία και πλέον (1 ώρα και 15 λεπτά) συνάντηση των εκπροσώπων της το απόγευμα της Κυριακής με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία, υπενθυμίζεται, ότι μετά την προχθεσινή συνάντηση υποστήριζε ότι«η τρόικα δεν έθεσε  θέμα απολύσεων».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι εκπρόσωποι της τρόικας στην ουσία απέρριψαν το σχέδιο διαθεσιμότητας που έχει καταθέσει το υπουργείο, το οποίο χαρακτήρισαν «μη πειστικό», τονίζοντας παράλληλα ότι έτσι όπως είναι διατυπωμένο δεν φέρνει δημοσιονομικό όφελος. Ζήτησαν δε να υπάρξουν αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων με εκκίνηση από τους υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών.
Σιβυλλική δήλωση Μανιτάκη
Ενδεικτική του τι διημείφθη στη συνάντηση των εκπροσώπων της τρόικας και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι η δήλωση του Α. Μανιτάκη, ο οποίος ερωτηθείς τι προτιμά μειώσεις μισθών απολύσεις απάντησε, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά και για τη θέση του στο υπουργείο: «Προτιμώ να κάνω αυτό που πρέπει». Ζήτησε δε από τους δημοσιογράφους να «κάνουν λίγο υπομονή» , γιατί «τα πράγματα θα γίνουν την κατάλληλη στιγμή».
Πάντως, ο κ. Μανιτάκης προανήγγειλε νέα συνάντηση αύριο με τους εκπροσώπους της τρόικας, χωρίς όμως να ακόμη να έχει καθορισθεί η ώρα.
aftodioikisi.gr