Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥΔΗ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΔ

Οι εκλογές για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Βορείου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκαν χθες στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η κάλπη ανέδειξε πρώτο τον συνδυασμό του Π. Λαμπρινούδη, που στηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ με 24 ψήφους, ενώ στη 2η θέση με 17 ψήφους βρίσκεται ο Συνδυασμός του Δημάρχου Μυτιλήνης, Βουνάτσου (ανεξάρτητός) με 17 σταυρούς. Στην 3η θέση βρίσκεται ο συνδυασμός του Α. Χατζηκομνηνού που στηρίχτηκε από τη Νέα Δημοκρατία, με 16 ψήφους. Στην 4η θέση βρίσκεται ο Συνδυασμός Ενωμένη Αυτοδιοίκηση (αποτελείται από τους Δημάρχους, Λήμνου, Ικαρίας, Αγ. Ευστρατίου), με 9 ψήφους και στην 5η θέση η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ με 8 ψήφους.

Με βάση τη παραπάνω σταυροδοσία (μέχρι αυτή τη στιγμή κατατίθενται ενστάσεις και πιθανόν να υπάρξει κάποια αλλαγή), Ο Λαμπρινούδης εκλέγει 2 έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ και αυτές φαίνεται ότι τις καταλαμβάνουν ο Ματθαίος από τη Σάμο και ο Πατερελλής από τη Λέσβο, ενώ εκτός φαίνεται ότι μένει μετά μέχρι στιγμής στοιχεία ο Δημοτικός Σύμβουλός του Λαμπρινούδη, Β. Μυριαγκός. Επίσης εκτός φαίνεται ότι μένει και ο Φαρατζής που ήταν υποψήφιος για εκπρόσωπος στην ΚΕΔΕ, ενώ με τα μέχρι στιγμής στοιχεία εκλέγεται ο Κ. Μούνδρος στο Εποπτικό Συμβούλιο.

Οι Υπόλοιποι συνδυασμοί εκλέγουν: Βουνάτσος 1 έδρα (Φραγκόπουλός Διοικητικό Συμβούλιο), Χατζηκομνηνός 1 έδρα (Α. Χατζηκομνηνός Διοικητικό Συμβούλιο), Ενωμένη Αυτοδιοίκηση 1 έδρα ( Βουλγαράκης Διοικητικό Συμβούλιο) και Λαϊκή Συσπείρωση 1 έδρα.

Από εδώ και πέρα ξεκινά μία πολύ σκληρή παρτίδα σκάκι, για την προεδρία της ΠΕΔ, που θα γίνει όταν συγκληθεί το σώμα. Το συμβούλιο της ΠΕΔ αποτελείται από 16 μέλη (9 Δημάρχους και τα 6 μέλη που εκλέχτηκαν σήμερα) και αυτά θα ψηφίσουν για να βγει ο Πρόεδρος. Για τη θέση του Προέδρου ενδιαφέρεται ο Π. Λαμπρινούδης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τη διεκδικήσει και ο Δ. Βουνάτσος και ο Α. Χατζηκομνηνός.



chiospress.gr