Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΑΡΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ»- ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ




Oι σύμβουλοι του συνδυασμού Βογιατζή αναφέρουν με επιστολή τους την έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και ζητούν από τον Περιφερειάρχη κ.Γιακαλή να μάθουν για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει.
Η επιστολή έχει ως εξής :
κ. Περιφερειάρχη
Σε πολλές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου παρουσιάζονται καθημερινά σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, από την έλλειψη προσωπικού. Σε πολλές δε περιπτώσεις και παρά τις προσπάθειες που καταβάλει το υπάρχον στελεχιακό δυναμικό της Περιφέρειας, τα προβλήματα που παρουσιάζονται σε Υπηρεσίες όπως η Δ/νση Βιομηχανίας, η Δ/νση Περιβάλλοντος, η Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας κλπ, έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία, αφού εμφανίζονται σοβαρές καθυστερήσεις στην αδειοδότηση υφιστάμενων και στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων, στον έλεγχο επενδύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου, στον έλεγχο επενδύσεων του αγροτικού τομέα και τη διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν τους αγρότες.
Ο Καλλικράτης δυστυχώς και στο θέμα της ενίσχυσης της αιρετής Περιφέρειας με ανθρώπινο δυναμικό απέτυχε. Ταυτόχρονα η παρούσα οικονομική συγκυρία δεν φαίνεται να αφήνει περιθώρια για την πρόσληψη νέων υπαλλήλων. Είναι αυτονόητο δε, ότι δεν υπάρχει και πλεονάζον προσωπικό στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για να τεθεί σε καθεστώς εφεδρείας.
Το πρόβλημα συνεπώς της ενίσχυσης της Περιφέρειας, τόσο με επιστημονικό, όσο και με διοικητικό προσωπικό είναι σημαντικό και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Μια πρόταση θα ήταν να κινηθεί η διαδικασία για την μετάταξη προσωπικού που υπηρετεί σε άλλες Δημόσιες Υπηρεσίες στα νησιά μας και επιθυμεί να μεταταχθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στην παρούσα συγκυρία όπου ο δημόσιος τομέας συρρικνώνεται, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον.
κ. Περιφερειάρχη
Λόγω της σοβαρότητας του θέματος παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τον τρόπο που σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.