Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ : ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ.

Στόχο για εκλογή 5 με 6 από τα 12 εναπομείναντα μέλη του 25μελούς διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών (τις υπόλοιπες 13 θέσεις καταλαμβάνουν ex oficcio οι περιφερειάρχες) έχει το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή ψηφοφορία της γενικής συνέλευσης στην οποία συμμετέχουν 257 μέλη απ' όλη τη χώρα (περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι).

Συγκεκριμένα, σε βραδινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους αποφασίσθηκε ότι θα στηριχθούν για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝ.Π.Ε. οι υποψήφιοι περιφερειάρχες του κόμματος που δεν εξελέγησαν στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010 (Α. Παπατόλιας-Θεσσαλία, Β. Αργύρης-Ήπειρος, Γ. Παπαϊορδανίδης-Δυτ. Μακεδονία, Γ. Πασχαλίδης -καθώς ο Μ. Μπόλαρης δήλωσε ότι δεν επιθυμεί-Κ. Μακεδονία, ενώ ο Η. Μπεριάτος-Ιόνια, δεν εξελέγη στη γενική συνέλευση και έτσι δεν θα είναι υποψήφιος). Παράλληλα αποφασίσθηκε να είναι υποψήφιοι ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Χρήστου και η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Α. Ροκοφύλου από την Περιφέρεια Αττικής αλλά και ένας εκ των αντιπεριφερειαρχών του Π. Τατούλη που μετά τη μη επιλογή του ως υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ από την ΕΝ.Π.Ε. κρατά εχθρική στάση απέναντι στο κυβερνών κόμμα.

Από την πλευρά της ΝΔ που θα έχει υποψήφιο πρόεδρο τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό υπολογίζεται ότι θα εκλεγούν 4-5 μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο, ενώ τις υπόλοιπες 2 έως 3 έδρες αναμένεται να τις καταλάβουν εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΝ.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς στο ΠΑΣΟΚ ανήκουν περίπου 130 από τα 257 μέλη της γενικής συνέλευσης, σχεδόν 110 στη ΝΔ και τους υπόλοιπους μοιράζονται ΚΚΕ και ΣΥΝ.
aftodioikisi.gr