Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ "ΚΑΤΟΙΚΙΑ"

Στην Έκθεση «ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΙΝΗ ΑΓΟΡΑ» που πραγματοποιείται από 9- 14 Νοεμβρίου 2011 στο Εκθεσειακό Κέντρο «Γ. ΚΑΛΟΥΤΑΣ», υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, η Π.Ε. Χίου θα διαθέσει δωρεάν το περίπτερό της στους Χιώτες ερασιτέχνες αγιογράφους.
Έτσι, στα πλαίσια του εμπορικού αυτού γεγονότος, θα λειτουργήσει Έκθεση των Χίων ερασιτεχνών αγιογράφων: Κυριακής Γλύπτη, Αντώνη Τουρλιώτη, Μονιού Γιασεμής, Καρύδα Έρης, Κριτάκη Λεμονιάς, Μιχοπούλου Χρυσούλας, Καρδερίνη Μαρκέλλας, Νικολάου Μαυριάνου, Αγγελικής Κουντουριάδη, Σουλτανής Γουρλή και Ειρήνης Αποστολίδου.
Την Έκθεση θα επιμεληθεί ευγενώς ο αγιογράφος Νικολής Φράσκος, σε συνεργασία με την Βάσω Κριτάκη, από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη.
Παράλληλα, καθημερινά τα απογεύματα θα λειτουργούν εργαστήρια κατασκευών (κυρίως για παιδιά), αγιογραφία και βυζαντινής τεχνοτροπίας, τα οποία θα επιμεληθούν ευγενώς προσφερόμενοι, οι αγιογράφοι και ζωγράφοι κ. Τσαμπλάκος, κ. Ν. Φράσκος, κ. Ι. Λαγκαδούσης, κα Κουνέλη Μαρία, κα Μονιού Γιασεμή, κα Λεμονιά Κριτάκη, κα Ειρήνη Αποστολίδου, και ο κ. Μπάμπης Κοιλιάρης.
Τα υλικά των εργαστηρίων διαθέτουν ευγενώς οι επιχειρήσεις: «Ίριδα», «Πάπυρος», βιβλ. «Καμπάνη», «ΞΗΝΤΑΡΗΣ Χαράλαμπος –Αλέκος»(ξυλουργικά), μάρμαρα Μανώλη Λιτσάκη, Τυπογραφείο «άλφα-πι» και «ΚΑΤΟΙΚΙΑ» (είδη υγιεινής πλακάκια).