Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ

Κρίσιμη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη θα έχει αύριο, Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011, στις 4 μ.μ., η ΚΕΔΕ στο γραφείο του (ΓΛΚ, Πανεπιστημίου 37 3ος όροφος), με μοναδικό θέμα συζήτησης τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για μεγάλες μειώσεις στις αποδόσεις στους δήμους της χώρας για το 2012.

Σύμφωνα με την Εισηγητική Έκθεση του προϋπολογισμού 2012 προβλέπονται μειώσεις στην επιχορήγηση των δήμων της τάξης του 32% σε σχέση με φέτος, που επίσης είναι μειωμένη κατά 35% σε σχέση με το 2010.
Ειδικότερα οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), από 3,5 δις φέτος, μειώνονται στα 2,4 δις ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξης των 1,1 δις ευρώ.
Ωστόσο από την αναλυτική και ανά κωδικό του προϋπολογισμού 2012 επεξεργασία προκύπτει μεγαλύτερη μείωση της τάξης του 1,7 δις ευρώ.

Αν, λοιπόν, κατά την αυριανή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών δεν βρεθεί λύση – με δεδομένη πάντοτε την οικονομική κατάσταση της χώρας – η ΚΕΔΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, διότι αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα οι δήμοι θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση.