Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FARINN Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου μέσω του Περιφερειακού Ταμείου, υπέβαλλε πρόταση συμμετοχής στο Πρόγραμμα «FARINN» που ανήκει στην κατηγορία των προγραμμάτων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (S.E.E.).
Κύριος στόχος του «FARINN» είναι η διευκόλυνση μιας υπεύθυνης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Να ανοίξει δηλαδή το δρόμο για ένα μοντέλο της καινοτομίας που σέβεται της αρχές της αειοφορίας και της κοινωνικής ευθύνης για μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Η πρόκληση είναι να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν μέσα από τη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, από όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι, αφού λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη:
Η λογοδοσία και η διαφάνεια
Ο περιορισμός των επιπτώσεων στο περιβάλλον
Η προστασία της υγείας και της ασφάλειας
Η διαχείριση ρίσκου
Οι συνθήκες εργασίας
Οι επενδύσεις στην Έρευνα και στην Τεχνολογία
Η δια βίου μάθηση
Η δικαιοσύνη μεταξύ των γενεών
Ηγέτης Εταίρος του προγράμματος είναι το Κέντρο για την Καινοτομία και την Οικονομική Ανάπτυξη του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Cesena της Ιταλίας. Συμμετέχουν ως Εταίροι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Επιμελητηρίου Σάμου και αναπτυξιακοί φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα από Σλοβενία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Μαυροβούνιο και Βοσνία-Ερζεβοβίνη.