Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην έκθεση Philoxenia

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετέχει στην 27η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «PHILOXENIA», που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή 18/11 στο εκθεσιακό κέντρο της Δ.Ε.Θ- Helexpo, σε κοινό περίπτερο, με τους Δήμους Σάμου και Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου, την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου και την Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου.
Η έκθεση «PHILOXENIA», αποτελεί την κορυφαία συνάντηση επιχειρηματιών από τον χώρο του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και η Περιφέρεια συμμετέχοντας αποσκοπεί:
• Στην παρουσίαση των κυριότερων μνημείων – μουσείων – αρχιτεκτονικής παράδοσης, με αιχμή του δόρατος το Απολιθωμένο Δάσος και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, λόγω της μοναδικότητάς του σε παγκόσμιο επίπεδο.
• Στην παρουσίαση του θρησκευτικών παραδόσεων και των ιερών προσκυνημάτων των νησιών, δεδομένου ότι αποτελούν πανίσχυρο κίνητρο επισκεψιμότητάς τους από τη Βόρειο Ελλάδα (ιδιαίτερα της Λέσβου και της Χίου), και
• Στην παρουσίαση της τοπικής γαστρονομίας, δεδομένου ότι οι διακοπές στο Βόρειο Αιγαίο κατά κανόνα συνδυάζονται με την ανακάλυψη των πατροπαράδοτων γεύσεων και των παραδοσιακών προϊόντων.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα έχει τον πλήρη συντονισμό και τη συνολική ευθύνη για τη μεθοδική προώθηση των νησιών στο κοινό που θα επισκεφθεί το περίπτερο, ενώ σε ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα που θα σχεδιαστεί θα καταγράφονται σε μια βάση δεδομένων, όσοι επισκέπτες συμμετέχουν στο διαγωνισμό, προκειμένου να αποτελέσουν μελλοντική πελατεία.
Η βάση δεδομένων αυτή, μετά το πέρας της έκθεσης θα διανεμηθεί προς όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού της Περιφέρειας για περαιτέρω επιχειρηματικές ενέργειες προώθησης.
Παράλληλα με τη λειτουργία του περιπτέρου, η Περιφέρεια αξιοποιώντας το πρόγραμμα “Expopartenariat” θα πραγματοποιήσει προκαθορισμένες συναντήσεις μέσω ενός συστήματος ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με τουριστικούς πράκτορες από διάφορες χώρες της Ευρώπης, προβάλλοντας τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.


Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου