Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΡΝΟΥΣ

Δεκάδες μέλη των συλλόγων της Ικάριας και των Φούρνων εξέφρασαν τη δυσαρέσκεια τους, το απόγευμα της Παρασκευής, στο λιμάνι του «Πειραιά».

Για περίπου 1 ½ ώρα συγκεντρώθηκαν έξω από «Νήσος Μύκονος», επισημαίνοντας πως πρόκειται για την πρώτη κινητοποίησή τους, καθώς η επόμενη διαμαρτυρία τους έχει οριστεί κατά την ημέρα αναχώρησης του «Ιεράπετρα» προς το νομό μας.

«Για πολλοστή φορά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες και το υπουργείο Ναυτιλίας μας εμπαίζουν. Είναι γνωστές οι μνήμες από το ναυάγιο του «Σαμίνα» και οι χειμώνες που δεν είχαμε για μήνες, στους Φούρνους, καράβι. Έχουμε και προβλήματα με την εσωτερική συγκοινωνία. Το «Σάμος Σπίριτ» εδώ και 6 μήνες, δεν κάνει κανένα δρομολόγιο. Τα προβλήματα είναι τεράστια. Δεν έχουμε δικαίωμα να αρρωστήσουμε, γιατί δεν έχουμε εσωτερικές γραμμές. Τα εισιτήρια είναι ακριβά και είναι φθηνότερο να πας αεροπορικώς στην Ικαρία, παρά με το πλοίο Πρέπει να αντιδράσουμε. Από την Τρίτη θα μαζευτούμε ξανά εδώ, στον Πειραιά, για να δώσουμε δυναμικά το παρόν μας», είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Φουρνιωτών.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και η ομιλία του προέδρου της Πανικαριακής Αδελφότητας, κ. Λευτέρη Κουτούφαρη.

«Να μην ξαναγυρίσουμε πίσω. Είναι στο χέρι μας να εμποδίσουμε αυτήν την κατάσταση .Έχω φωτογραφία του Ευδήλου με 3 καράβια σε μία ημέρα και τώρα θα βλέπουμε 1 την εβδομάδα. Πρέπει να μας πονέσει και να εμποδίσουμε το νέο αυτό έγκλημα. Να είστε πάντα παρόντες», είπε στους συγκεντρωμένους.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στην κινητοποίηση συμμετείχαν και μέλη των ναυτεργατικών ενώσεων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Μαγείρων, Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών, Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ.

πηγη radioarmonia.gr