Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαμαρτυρία για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς πραγματοποίησαν στον παιδικό σταθμό του Αγ. Χαραλάμπους Συκεών εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις.


Η ΠΟΕ - ΟΤΑ με ανακοίνωσή της έχει επισημάνει ότι το περιοδικό κλείσιμο των παιδικών σταθμών και οι διακοπές των παιδιών γίνονται για παιδαγωγικούς λόγους, ιδιαίτερα κατά την προσχολική ηλικία και διευκρινίζει ότι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς δεν δικαιούνται άδεια γιατί απουσιάζουν όταν κλείνουν οι σταθμοί τις γιορτές.

Με αφορμή τη σημερινή κινητοποίηση ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης έκανε λόγο για κομματικά υποκινούμενη ενέργεια, την οποία χαρακτήρισε «πράξη κοινωνικής αναλγησίας και ανευθυνότητας». Επισήμανε δε ότι οι γονείς που έφεραν τα παιδιά τους στον Παιδικό Σταθμό του Αγ. Χαραλάμπους αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν λόγω του αποκλεισμού του. Υπογράμμισε τέλος ότι βασικό μέλημα του δήμου είναι η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων στο μέγιστο βαθμό και τόνισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να ενισχύει με κάθε τρόπο και κάθε δύναμη τη λαϊκή οικογένεια.

Συνέντευξη Τύπου για το θέμα θα παραχωρήσει την Πέμπτη ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.



πηγή: kathimerini.gr/AΠΕ - ΜΠΕ