Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ HELMEPA - ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΧΙΩΤΙΣΣΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ




Πραγματοποιήθηκε το 18ο Συμβούλιο Αντιπροσώπων του προγράμματος «Παιδική HELMEPA», την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, που φιλοξένησε και πάλι η Costamare Shipping, εταιρεία μέλος της HELMEPA.
Τα δεκαπέντε παιδιά-μέλη του Συμβουλίου για το 2012, ηλικίας 5 - 13 ετών, από όλη την Ελλάδα που εκπροσωπούν τα 4.270 παιδιά του προγράμματος της περσινής χρονιάς εξέλεξαν την Αλεξάνδρα Μενδώνη (12 ετών) από τη Χίο ως Πρόεδρο, την Παναγιώτα Κλαρνετσή (11 ετών) από τον Εξαπλάτανο Πέλλας ως Αντιπρόεδρο και την Ραλλού Δημητρούλια (5 ετών) από την Καλαμάτα ως Γραμματέα. Το Συμβούλιο εμπλούτισε με τις εμπειρίες της η 15χρονη Ιωάννα Δημοπούλου, εκπροσωπώντας την Ομάδα Ναυτίλων της HELMEPA από το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καλαμάτας με πλούσια δράση στην περσινή σχολική χρονιά.
Το Συμβούλιο Αντιπροσώπων αντάλλαξε εμπειρίες, συζήτησε προτάσεις και κατέληξε στο παρακάτω Ψήφισμα με αποδέκτες την κοινωνία των μεγάλων στη χώρα μας και όσους διαχειρίζονται την τύχη του περιβάλλοντός της:"Θέλουμε να τονίσουμε ότι η φύση δίνει ζωή και όλοι είμαστε κομμάτι της. Όπως εμείς τα παιδιά, είμαστε ευαισθητοποιημένοι, πρέπει και εσείς οι μεγάλοι να ακολουθήσετε το παράδειγμά μας. Αν όλοι προσπαθήσουμε, ίσως κάτι πετύχουμε. Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τη γη μας."
Παράλληλα με τη συνεδρίαση των παιδιών, οι συνοδοί γονείς, εθελοντές εκπαιδευτικοί και υπεύθυνοι σχολικών δραστηριοτήτων των περιοχών που εκτελέστηκε το πρόγραμμα, παρακολούθησαν παρουσίαση της διαχρονικής εξέλιξης της «Παιδικής HELMEPA».