Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ Aqua Maria

Με σύνθημα «η Λήμνος αποχαιρετά το πλοίο Aqua Maria», εκατοντάδες Λημνιοί συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας σήμερα το μεσημέρι, εμποδίζοντας το πλοίο να δέσει, εκφράζοντας εκ νέου την αποδοκιμασία τους στη συνέχιση των δρομολογίου του πλοίου.

Κρατώντας άσπρα μαντήλια και με τη συνοδεία μουσικής «αποχαιρέτησαν» το Aqua Maria διαμαρτυρόμενοι για τις ακτοπλοϊκές συνθήκες της Λήμνου. Υπάλληλοι, ιδιώτες, φοιτητές, ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου-Λήμνου, τοπικοί φορείς, όλοι μαζί ενωμένοι δεσμεύτηκαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα και επισήμαναν πως το Aqua Maria δεν θα ξαναδέσει στο λιμάνι της Μύρινας.

«Ο λαός της Λήμνου "αποχαιρέτησε" σήμερα το Aqua Maria, το 40χρονο σαπιοκάραβο που ταλαιπωρεί εδώ και έναν χρόνο τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας», τόνισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.

Πρόσθεσε δε: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας το αυτονόητο. Απαιτούμε από τον υφυπουργό, Άδωνη Γεωργιάδη και την κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ένα καράβι για τη Λήμνο. Ένα καράβι που θα ανταποκρίνεται, έστω στοιχειωδώς, στις ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας».

Αφορμή για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στάθηκε η απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη να παραταθεί η δρομολόγηση του πλοίου «Aqua Maria» μέχρι 31 Μαρτίου 2012, εκτελώντας το δρομολόγιο Καβάλα - Λήμνος - Καβάλα.

«Εφαρμόστε, επιτέλους, τις συμβάσεις που υπογράψατε, τους νόμους της ελληνικής πολιτείας, σεβαστείτε τα χρήματα των φορολογούμενων και τηρήστε τις επιταγές του Συντάγματος για την ισονομία των νησιωτών. Η Λήμνος δεν επαιτεί. Απαιτεί και διεκδικεί το δίκαιο της», επισημαίνει ο κ. Χατζηδιαμαντής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
newpost.gr