Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Στην πρόσφατη (24/1/2012) συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για τα ακόλουθα θέματα ενδιαφέροντος της Χίου:

• Ο Περιφερειάρχης και το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασαν τη δέσμευση τους για την ένταξη των έργων της χερσαίας ζώνης του Νέου Λιμένα Χίου (προϋπολογισμού περίπου 35.000.000 €) στο Περιφερειακό Σκέλος του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε τη βούληση του να διεκδικηθεί η χρηματοδότηση των αντίστοιχων λιμενικών έργων από το Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς το νέο κεντρικό λιμάνι της Χίου αποτελεί έργο εθνικής εμβέλειας.
• Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη δημοπράτηση των ακόλουθων υποέργων για την ολοκλήρωση του Ιστορικού Ιατρικού Μουσείου Χίου:
1. Εφαρμογή Μουσειολογικού Προγράμματος Ιστορικού Ιατρικού Μουσείου, προϋπολογισμού 50.000 €.
2. Προμήθεια και εγκατάσταση οπτικοακουστικών μέσων-εξοπλισμού και ειδικού λογισμικού, προϋπολογισμού 25.000 €.
3. Προμήθεια κινητού εξοπλισμού και επίπλων για τιος ανάγκες του Ιστορικού Ιατρικού Μουσείου Χίου, προϋπολογισμού 36.000 €.


• Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη Διακήρυξη παραδοτέων του Προγράμματος «Τόπων Ευφορία» για τη βελτίωση της διακίνησης, και την προβολή και προώθηση τοπικών διατροφικών προϊόντων της Χίου σε συνεργασία με την Κρήτη και την Κύπρο. Ο προϋπολογισμός της Περιφερειακής Ενότητας Χίου για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται στα 182.760 €.