Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΧΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗΣ

Σε πολύ καλό κλίμα που δημιούργησε ευκαιρίες για τη σύναψη ουσιαστικών επαφών, συμμετείχε η χιώτικη αποστολή στην έκθεση CMT της Στουτγάρδης, από τις 14 έως τις 22 Ιανουαρίου 2012. Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου επέλεξε να συμμετάσχει στο περίπτερο του Ε.Ο.Τ., σε μία έκθεση που αποτελεί μεγάλο γεγονός καθώς την επισκέπτονται περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες, μετά από σχετικό αίτημα των επαγγελματιών του τουρισμού της Χίου. Επίσης, η συγκεκριμένη επιλογή υπαγορεύθηκε από τον προγραμματισμό για το 2012 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προώθηση των ειδικών μορφών τουρισμού.
Στην αποστολή συμμετείχαν επαγγελματίες – εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με Γερμανούς δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα την προβολή των νησιών μας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό SWR, γεγονός που λειτούργησε θετικά ως προς την αύξηση της επισκεψιμότητας του περιπτέρου.
Ευχαριστίες οφείλονται στην Ε.Μ. Χίου και τη Mediterra για την προσφορά τοπικών προϊόντων καθώς και στις εταιρείες Aegean και Ν.Ε.Λ. για τη δωρεάν μεταφορά του υλικού.


Από το Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου