Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΖΗΤΗΣΗ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου 2012, ήταν η έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου Χίου για το 2012.



Στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προϋπολογισμού, ύψους 57 εκ. ευρώ, χαρακτηρίζοντας τον συντηρητικό, προσαρμοσμένο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που βιώνει η χώρα μας.

Το Τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο αποτελεί τον κύριο κορμό του προϋπολογισμού, περιλαμβάνει μικρά και μεγάλα έργα για το δήμο μας, 10 εκ. ευρώ για μικρά έργα και 37 εκ. ευρώ, μέσω ΕΣΠΑ, αποπληρωμή των έργων ΘΗΣΕΑΣ, αναπτυξιακές δράσεις μέσω ΟΠΑΑΧ, τοπικές πρωτοβουλίες απασχόλησης και έργα αυτεπιστασίας, τα οποία θα τονώσουν την τοπική οικονομία και θα καταπολεμήσουν την ανεργία.

Η δημοτική αρχή, παρά τις περικοπές που έχουν γίνει στους ΟΤΑ, θα συνεχίσει να διεκδικεί, ενώ ο βασικός στόχος του προϋπολογισμού είναι ο κοινωνικός του χαρακτήρας και η διάθεση 14,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των δημοτών με προνοιακά επιδόματα, με έκτακτα οικονομικά βοηθήματα, με διάθεση τροφίμων μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, με την κάλυψη των προγραμμάτων «ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ» και «Βοήθεια στο σπίτι».