Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΤΑΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ Δ.Σ. ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ




Φοιτητές ματαίωσαν τις εκλογές για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου στο πανεπιστήμιο Αιγαίου 
Συνεχίζονται τα προβλήματα στη διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικών Συμβουλίων στα πανεπιστήμια της χώρας. 


Σειρά αυτή τη φορά είχε το πανεπιστήμιο Αιγαίου,όπου οι προγραμματισμένες για σήμερα, Τετάρτη,  εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν, αφού φοιτητές του ιδρύματος συγκεντρώθηκαν στη Μυτιλήνη, τη Σάμο, τη Χίο, τη Ρόδο και τη Σύρο, όπου ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία και εμπόδισαν τις εφορευτικές επιτροπές να ανοίξουν τις κάλπες και να προχωρήσουν τη διαδικασία. 

Έντονη αντίδραση της πρυτανικής αρχής 

Η ματαίωση των εκλογών προκάλεσε την έντονη αντίδραση των πρυτανικής αρχής του πανεπιστημίου Αιγαίου, οι οποία σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι «τα πανεπιστήμια οδηγούνται σε αδιέξοδο σε μια δύσκολη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία, γεγονός που δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους, ιδιαίτερα για ταΠεριφερειακά Ιδρύματα». 

Η πανεπιστημιακή αρχή αρχές αποδοκιμάζει την παρεμπόδιση των εκλογών για τα συμβούλια διοίκησης ωστόσο όπως υπογραμμίζει, «οφείλει να επισημάνει, ότι η όλη εκλογική διαδικασία χρήζει σοβαρών βελτιώσεων, προκειμένου να αναιρεθούν στρεβλώσεις επιστημονικού και ακαδημαϊκού επιπέδου».
newpost.gr