Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

"ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ"

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, μετά από σχετική ενημέρωση αναφορικά με τη δράση του Σωματείου «ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ», επιθυμεί να εκφράσει δημόσια την ικανοποίηση του και τις ευχαριστίες του, για το έργο της εν λόγω ομάδας και παράλληλα να την καταστήσει γνωστή στη Χιακή κοινωνία, με την ελπίδα να αποτελέσει παράδειγμα για τη λήψη παρόμοιων δράσεων.

Πρόκειται για μια εθελοντική ομάδα αποτελούμενη από 75 καθηγητές, η οποία παρέχει δωρεάν φροντιστηριακή υποστήριξη σε μαθητές Λυκείου και ενήλικες. Πιο συγκεκριμένα 278 μαθητές Λυκείου και 108 ενήλικες διδάσκονται τα βασικά λυκειακά μαθήματα και ξένες γλώσσες, σε αίθουσες του 2ου Γενικού Λυκείου Χίου. Ενδεικτικό του έργου των διδασκόντων είναι ότι το χρονικό διάστημα από 1η Ιουλίου 2011 έως και 31 Ιανουαρίου 2012 επιτέλεσαν 3.676 διδακτικές ώρες.

Η προσφορά τους αυτή δεν σταματά μονάχα στα όρια της μαθητιώσας νεολαίας, παρά διευρύνεται ακόμα παραπέρα, με την υπό κατασκευή ιστοσελίδας, που θα παρέχει εγκυκλοπαιδικό υλικό, τόσο στους επαγγελματίες της εκπαίδευσης για την καλύτερη διεκπεραίωση του έργου τους, όσο και στο ευρύ κοινό που επιθυμεί να εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Η πρωτοβουλία του Σωματείου αποκτά τη μέγιστη αξία, καθώς δεν αξιώνει καμία οικονομική επιβάρυνση από τους ωφελουμένους, παρά λειτουργεί με εθελοντικές προσφορές, όπως είναι το κόστος της ιστοσελίδας από τον κ. Κυριάκο Βερβέρη και η προσφορά αναλώσιμων υλικών για τις φωτοαντιγραφικές εργασίες από διάφορους άλλους ιδιώτες.

Ως Χιακή κοινωνία οφείλουμε για άλλη μια φορά να εξάρουμε το έργο του Σωματείου «ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ» και να το περιβάλλουμε με ευγνωμοσύνη και εμπιστοσύνη, καθώς αποτελεί πολύτιμο βοήθημα για την παροχή εκπαιδευτικών εφοδίων στους νέους μας, καθώς οι διαμορφούμενες νέες οικονομικές συνθήκες καθιστούν τη μέση ελληνική οικογένεια ανήμπορη να το πράξει από μόνη της.