Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΕΝΩΣΕΩΣ Ή ΛΕΩΦΟΡΟΣ "ΟΧΛΗΣΕΩΣ" ;

Εδώ και πολλά χρόνια παρατηρούνταιστη Λεωφόρο Ενώσεως δύο θλιβερά φαινόμενα παραλογισμού και προκλητικής αδιαφορίας εκ μέρους της τεχνικής υπηρεσίας (του Δήμου ή της Περιφέρειας;) που ταλαιπωρούν και φέρνουν σε δύσκολη και πολλές φορές επικίνδυνη θέση τους πεζούς που διέρχονται από τη συγκεκριμένη λεωφόρο, είτε ως περιπατητές, είτε ως αθλούμενοι.
Το πρώτο, αφορά τα αυλάκια απορροής ομβρίων υδάτων που έχουν κατασκευαστεί στο ανατολικό πεζοδρόμιο της λεωφόρου (δηλ. αυτό που βρίσκεται προς τη πλευρά της ακτής). Τα συγκεκριμένα αυλάκια έχουν αποδειχτεί από τότε που κατασκευάστηκαν, ανεπαρκή για να απομακρύνουν τα όμβρια από το οδόστρωμα, επειδή είναι μικρού πλάτους και πολύ εύκολα φράσσονται από φερτά υλικά, όπως φύλλα, κλαδιά και απορρίμματα. Το αποτέλεσμα είναι, μετά από κάθε βροχόπτωση, να σχηματίζονται σε πολλά σημεία πάνω στο οδόστρωμα μεγάλες λίμνες υδάτων που σε κάθε διέλευση τροχοφόρου «δροσίζουν» τους χρήστες του πεζοδρομίου. Μια απλή λύση στο πρόβλημα θα ήταν η διαπλάτυνση των αυλάκων απορροής στο διπλάσιο ή και τριπλάσιο πλάτος, όπως έχει γίνει σε δύο από αυτά στο σημείο έναντι του καταστήματος «ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ». Πέραν αυτής της διαπλάτυνσης θα πρέπει να καθαρίζονται και τακτικά από συνεργεία του Δήμου;-Περιφέρειας;
Το άλλο πρόβλημα που παρατηρείται στην αναφερόμενη λεωφόρο είναι η διακοπή του ηλεκτροφωτισμού μετά από κάθε βροχόπτωση. Είναι αδιανόητο μετά από τη παραμικρή βροχόπτωση να παύει ο ηλεκτροφωτισμός σε πολλά τμήματα ή ακόμα και σε όλο το μήκος της Λεωφόρου Ενώσεως. Αυτό κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών δίνει μια εικόνα ερημικής κεντρικής λεωφόρου της Χίου, της οποίας τα πεζοδρόμια αποτελούν τα τελευταία χρόνια μια διέξοδο για έναν όμορφο περίπατο και χώρο άθλησης δίπλα στη θάλασσα από πολλούς συμπολίτες μας. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος θα πρέπει να γίνει μια έρευνα από την τεχνική υπηρεσία και να γίνουν ενέργειες διόρθωσης του δικτύου.
ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΥ