Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δήμος Χίου στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του για προβολή του νησιού, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στην Ελλάδα, προγραμματίζει σειρά επαφών με επαγγελματίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα, με σκοπό την προσέλκυση τουριστών στη Χίο, την περίοδο του Πάσχα μα και την επερχόμενη τουριστική περίοδο.
Την προσεχή Παρασκευή 10/02/2012 ο Αντιδήμαρχος Χίου & Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Μούνδρος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Απασχόλησης, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Ειρήνη Παγούδη-Δαμίγου, θα μεταβούν στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πραγματοποιήσουν διήμερες επαφές με μέλη της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, καθώς και με εκπροσώπους της Αεροπορικής Εταιρείας “Astra Airlines”.
Ειδικότερα στοχεύουν να προβάλλουν το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, σε σχετική παρουσίαση, στα γραφεία της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι συντονισμένες προσπάθειες περιφρούρησης και προβολής του εθίμου από τοπικούς φορείς το κατέστησαν γνωστό Πανελλήνια με αποτέλεσμα να προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών προς το νησί μας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χορηγία των εισιτηρίων, είναι προσφορά της «ASTRA