Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 2012

Εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας 2012
Χαιρετισμός Αντιπεριφερειάρχη Χίου
κ. Κ. Γανιάρη

Σας καλωσορίζουμε στην φετινή μας εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας. Τιμούμε την παρουσία και την δράση των γυναικών σε όλα τα πεδία, στην οικογένεια, στον επαγγελματικό στίβο, στην επιστήμη, στην κοινωνική προσφορά, στην καθημερινή ζωή.

Φέτος επιλέξαμε να τιμήσουμε τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Χίου, ένα από τα παλαιότερα Σωματεία του νησιού μας, με συνεχή και αδιάλειπτη προσφορά και δράση. Εκπέμπουμε έτσι το μήνυμα, της ανάγκης κοινωνικής εγρήγορσης και ευαισθησίας, της προσφοράς στο συνάνθρωπο και στο συμπολίτη. Της ανιδιοτέλειας και της αλληλεγγύης. Όλα αυτά είναι στοιχεία που χαρακτήρισαν διαχρονικά και χαρακτηρίζουν και σήμερα την διαδρομή της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Ειδικά στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, αυτές οι αξίες αποκτούν μια νέα ουσιαστική επικαιρότητα. Σε καταστάσεις  που θέτουν σε κίνδυνο τη συνοχή της κοινωνίας έχουμε ανάγκη από συνεργασία και κοινές δράσεις. Έχουμε ακόμα ανάγκη από τη γυναικεία οπτική που θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Με τις σκέψεις αυτές, εκφράζω τις ευχαριστίες όλων μας στην Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Χίου και εύχομαι ειλικρινά να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και ευαισθησία τη δράση και την προσφορά της.