Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΑΕΝ ΧΙΟΥ


Απαντώντας στο από 18/3/2012 έγγραφό σας σχετικά με την προοπτική της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Μηχανικών Χίου θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής:
·        Η Α.Ε.Ν. Μηχανικών Χίου αποτελεί ένα φορέα της ναυτικής εκπαίδευσης με εγνωσμένη αξία και βαρύτητα, πολυετή προσφορά και προοπτικές δυναμικής ανάπτυξης για το μέλλον.
·        Γι’ αυτό το λόγο η Περιφέρεια  Βορείου Αιγαίου, μέσω του Περιφερειακού σκέλους του Ε.Σ.Π.Α. 2007-2013, χρηματοδοτεί την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού εξοπλισμού της, ώστε να ανταποκριθεί σε όλες της σύγχρονες απαιτήσεις της ναυτικής εκπαίδευσης.
·        Επιπρόσθετα, η Α.Ε.Ν. Χίου βρίσκεται στο φυσικό της περιβάλλον στο ναυτικό νησί μας, αξιοποιεί πολύπλευρα τη σχέση της με ναυτιλιακές επιχειρήσεις και το Τμήμα Ναυτιλίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και αποτελεί αναπτυξιακή και επαγγελματική διέξοδο για χιλιάδες νέους ειδικά τη σημερινή συγκυρία.
·        Ζητούμενη είναι συνεπώς, η αναβάθμιση  της Α.Ε.Ν. Χίου σε υποδομές και εξοπλισμό με σκοπό να συνεχίσει να προσφέρει τις εκπαιδευτικές της υπηρεσίες τα επόμενα χρόνια.
·        Κάθε σχεδιασμός ή σκέψη για κατάργηση  της Α.Ε.Ν. Χίου θα βρει την Περιφέρεια και άλλους τοπικούς φορείς του νησιού μας, κατηγορηματικά και έμπρακτα αντίθετους.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ

                                                                                               ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΑΝΙΑΡΗΣ