Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΣΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ" ....

Προς

κύριο Παύλο Γερουλάνο,

Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού



Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,


στην εποχή οικονομικής κρίσης που διανύουμε, συρρίκνωσης της τουριστικής κίνησης και των δραματικών συνεπειών που βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις, έρχονται να προστεθούν τα δυσβάσταχτα πρόστιμα που επιβάλλονται, με ανεξέλεγκτες, μάλιστα διαδικασίες, από εταιρίες προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας, σε μικρές επιχειρήσεις και καφενεία δυσπρόσιτων περιοχών.


Στην τοπική κοινωνία της Χίου, αναστάτωση και αγανάκτηση έχει προκαλέσει, η αποστολή αλλεπάλληλων ειδοποιήσεων (με διπλασιασμό της απαιτούμενης αποζημίωσης) για την έκδοση άδειας χρήσης μουσικής και η επιβολή εξωφρενικών προστίμων, σε πολύ μικρές «επιχειρήσεις» (καφενεία, ταβέρνες κλπ), χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να αμυνθούν, παρά μόνο με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, το κόστος για την οποία είναι επίσης, απαγορευτικό.


Θεωρώ, κύριε Υπουργέ, ιδιαίτερα στις εξαιρετικά δύσκολες σημερινές συνθήκες, ότι η Πολιτεία θα πρέπει να είναι παρούσα στην εξεύρεση λύσεων, οι οποίες θα ανακουφίζουν, στο μέτρο του εφικτού, τους πολίτες. Χωρίς να παραγνωρίζεται η ανάγκη προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας, είναι περισσότερο από ποτέ, αναγκαίος ο εξορθολογισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των συγκεκριμένων εταιριών, ώστε να διασφαλίζεται ο έλεγχος και η παρέμβαση της Πολιτείας, με κοινά αποδεκτούς κανόνες και κριτήρια, που θα λαμβάνουν υπόψη τη σημερινή πραγματικότητα.


Είμαι βέβαιη, κύριε Υπουργέ, για την ανταπόκρισή σας, σε ένα ζήτημα, το οποίο θα ανακουφίσει χιλιάδες συμπολίτες μας. Παραμένω στη διάθεσή σας, για κάθε πρόσθετη πληροφορία, συνεργασία και ενημέρωση.



Με εκτίμηση,


Ελπίδα Τσουρή