Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΤΗΛΟΥ

Το Δ.Σ.της ΚΕΔΕ εκφράζει την βαθιά του οδύνη για το θάνατο του Τάσου Αλιφέρη. Εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμά του συλλυπητήρια.
Ο Τάσος Αλιφέρης, υπήρξε ένα φωτεινό παράδειγμα ανθρώπου που υπηρέτησε  με πάθος το δημόσιο συμφέρον και ως γιατρός και ως δήμαρχος.
Αγωνίστηκε μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του για το νησί του, την Τήλο, που αγάπησε και υπηρέτησε με συνέπεια από τη πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε ως αγροτικός γιατρός και στη συνέχεια και για πέντε θητείες από τη θέση του δημάρχου.
Ο Τάσος Αλιφέρης υπήρξε ένα από τα πιο άξια στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της χώρας, ρηξικέλευθος, οραματιστής, ανθρωπιστής, ένας δήμαρχος που έβλεπε και δρούσε πολύ πιο μπροστά από την εποχή του.
Διεκδίκησε με επιμονή και αποτελεσματικότητα όλα όσα αναλογούσαν σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου, όπως αυτό της Τήλου, ανοίγοντας νέους δρόμους και για τα υπόλοιπα νησιά.
Με τη δράση του και τις πρωτοβουλίες του κατέστησε την Τήλο πρότυπο της ορθολογικής ανάπτυξης, δίνοντας έτσι στην έννοια του νησιωτικού χώρου την πραγματική διάσταση για το ρόλο που μπορεί να έχει στην ανάπτυξη.
Ο «γιατρός των παιδιών», ο Δωδεκανήσιος Λάκωνας, που ευτύχησε στη ζωή του να αγωνιστεί με πάθος και συνέπεια και να κάνει πράξη όσα πίστευε, θα λείψει από την Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα από τη νησιωτική. Άφησε όμως παρακαταθήκη τις ιδέες και το έργο του για να εμπνευστούμε και να δράσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και διορατικότητα για το δημόσιο συμφέρον, για τον πολίτη, τον Άνθρωπο.