Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΠΝΟ. ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ


 

Άκαρπη η συνάντηση κυβέρνησης-ΠΝΟ, κανονικά από τη Δευτέρα οι απεργίες 
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης Αννας Διαμαντοπούλου με τα μέλη της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ),κατά συνέπεια οι επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις, με αφετηρία τη Δευτέρα 19 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθούν κανονικά.   

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Εργασίας, Αθηνά Δρέττα, του υπουργείου Υγείας, Νικόλαος Πολύζος, Ναυτιλίας, Νικόλας Λίτινας, Λιμένων Αθανάσιος Πάλλης και Αιγαίου-Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης.   

Η ΠΝΟ ζητά να αρθεί άμεσα το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις για το 2012, να διατηρηθεί το καμποτάζ στην ακτοπλοΐα, να συνεχιστεί η χρηματοδότηση του ΝΑΤ από τον κρατικό προϋπολογισμό και να διατηρηθεί η αυτοτέλεια του Οίκου Ναύτου και του ειδικού λογαριασμού των οικογενειακών επιδομάτων ναυτικών (ΕΛΟΕΝ).    
Ζητά, επίσης, να ιδρυθεί ειδικό ταμείο ανεργίας για τους Έλληνες ναυτικούς, να μην καταργηθεί το γραφείο ευρέσεως ναυτικής εργασίας και να μην ενταχθεί στον ΟΑΕΔ.  

Ο γγ της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ότι «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχουν λύσεις στα προβλήματά μας».  

Mετά το πέρας της συνάντησης η κ. Διαμαντοπούλου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ένωσης Ακτοοπλόων.   
Οι ακτοπλόοι ζητούν αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, μείωση του ΦΠΑ στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες των πλοίων και άμεση καταβολή των ποσών που οφείλονται από τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών.  

Επίσης εγείρουν ζήτημα συνθέσεων πληρωμάτων, κατάργησης της υποχρεωτικής ετήσιας δρομολόγησης των πλοίων και της 12μηνης υποχρεωτικής απασχόλησης του πληρώματος.  

Ένα θέμα που επίσης βάζουν στο τραπέζι των συνομιλιών οι ακτοπλόοι, είναι το η αύξηση της τιμής των ακτοπλοϊκών καυσίμων.
newpost.gr