Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Του Υποψήφιου Βουλευτή Χίου με την "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ", Μάρκου Κουντουρούδα

Του Υποψήφιου Βουλευτή Χίου με την "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ", Μάρκου Κουντουρούδα ( http://www.facebook.com/MarkosKountouroudas )

Πολίτες της Χίου,
Η Κρίση που βιώνουμε σήμερα δεν είναι αποτέλεσμα μόνο των πολιτικών των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων, παρά αποτέλεσμα νοοτροπιών και πρακτικών δεκαετιών, που στέρησαν την Ελλάδα προοπτικής Προόδου και Αναπτύξεως με βάση τα πρότυπα της Ε.Ε..
Οι απερίσκεπτες, αλαζονικές και επιπόλαιες πρακτικές και συμπεριφορές των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν την Ελλάδα, ήτοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, κυρίως μετά το 1996 οδήγησαν σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό μαρασμό.
Η νεοφιλελεύθερη στροφή του ΠΑΣΟΚ υπό τον Ευαγγ.Βενιζέλο ως και η ματαίωση κάθε άλλης προοπτικής και ενέργειας προς διάσωση του χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ, ως σοσιαλιστικού, κατέστησαν την παραμονή μου σ'αυτό αδιανόητη, καθώς δεν νοείται η υποστήριξη μίας διαβρωμένης παραταξιακής συνείδησης, που ν'ακυρώνει σχεδόν ακόμα και την υπερβαίνουσα αυτή εθνική.
Η δημιουργία της "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ" έρχεται να εκφράσει τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό στην Ελλάδα, ως εδραζόμενη στην παράδοση του πολιτικού φιλελευθερισμού και των κοινωνικών θεωριών του Σοσιαλισμού, που θα έπρεπε να εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ.
Οι θέσεις και οι προτάσεις μας συνιστούν την κύρια διέξοδο από την Κρίση, που οι Χιώτισσες και οι Χιώτες πρέπει να ενημερωθούν.
Εμπρός στην ανάγκη των Πολιτών της Χίου προς πλήρη και διαυγή ενημέρωσή τους, προτείνω τη διεξαγωγή δημόσιας συζητήσεως σε Μ.Μ.Ε. ή και σε κατάλληλο προς τούτο χώρο, με εκπροσώπους των κομμάτων, που λαμβάνουν μέρος στις εκλογές αυτές, καθώς σίγουρα η Αλήθεια πρέπει κάποτε να ειπωθεί.

Οι Πολίτες μπορούν να μας Εμπιστευθούν.