Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΑ
Με τη συμμετοχή 2 σκακιστών από τη Χίο, ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκάκι για το έτος 2012. Οι αγώνες έγιναν στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής από 7/4 έως 9/4. Στην τελική φάση είχαν προκριθεί 680 παιδιά από τα δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στα περιφερειακά πρωταθλήματα.  Συγκεκριμένα τη Χίο εκπροσώπησαν ο Άγγελος Σέρμπος, μαθητής του 5ου Δημοτικού Χίου και ο Βασίλης Παπακώστας μαθητής  του Δημοτικού Κάμπου.
 Εξαιρετική εμφάνιση στους αγώνες πραγματοποίησε ο 7χρονος Άγγελος Σέρμπος, ο οποίος τερμάτισε στην 5η θέση στην κατηγορία Α’ Δημοτικού, με 6,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στην κατηγορία συμμετείχαν 43 σκακιστές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μικρός σκακιστής του Φάρου Βαρβασίου έμαθε να παίζει σκάκι τους τελευταίους 4 μήνες και με την πρώτη του εμφάνιση σε Πανελλήνιους αγώνες έδειξε ότι έχει το ταλέντο και τις δυνατότητες για ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο μέλλον.
Δεν κατάφερε να πετύχει τη μεγάλη διάκριση, αυτή τη φορά ο 11χρονος Βασίλης Παπακώστας. Ο σκακιστής της Α.Ε.Κ τερμάτισε στην 17η θέση στην κατηγορία Ε’ Δημοτικού, με 5,5 βαθμούς σε 9 αγώνες. Στην κατηγορία συμμετείχαν 75 σκακιστές. Ο Βασίλης έχασε την ευκαιρία για να διακριθεί  στον τελευταίο του αγώνα,  όπου ηττήθηκε και έτσι βρέθηκε εκτός εξάδας. 
Τη Χίο φέτος εκπροσώπησαν μόνο 2 σκακιστές λόγω του υψηλού κόστους της συμμετοχής. Η στήριξη από την μεριά της πολιτείας είναι πολύ μικρή για το σκάκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα του Φάρου Βαρβασίου  δεν θα λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα Αιγαίου 2012 (το μοναδικό ομαδικό αγωνιστικό γεγονός της χρονιάς) που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Λέρο γιατί δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.
Κλείνοντας την σκακιστική ενημέρωση να πούμε ότι η παρουσία των μικρών σκακιστών της Χίου κρίνεται άκρως ικανοποιητική, αν αναλογιστούμε το βαθμό δυσκολίας των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων. Αξίζει ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά και είναι σίγουρο είναι ότι σύντομα θα μας φέρουν και νέες επιτυχίες