Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ



 
         Σημαία του μαύρου μετώπου της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και των τοπικών του υποψήφιων βουλευτών είναι η καραμέλα της ανάπτυξης του νησιού μας. Ανάπτυξη που τη συνδέουν με τις επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου, που θα καταστρέφει το νησί και τους ανθρώπους του, τη φυσιογνωμία του και το παραγωγικό του πρότυπο.           
Δεν μας ξενίζει λοιπόν που η  κ. Τσουρή και ο κ. Μουσουρούλης με τους υπόλοιπους των χώρων τους παπαγαλίζουν για τα μεγάλα έργα του αεροδρομίου, του Ρόκα, των επίδοξων σχεδίων των μεγαλοξενοδόχων, την ώρα που το νησί και ο παραγωγικός του ιστός αργοπεθαίνει.
Τρανταχτό παράδειγμα η κατάσταση που επικρατεί με τους κτηνοτρόφους του νησιού.
Αφού όλοι αυτοί τους ενέπαιξαν με την επένδυση του εργοστασίου «Πελληναίον», αφού πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν και συμμετέχουν στην εταιρεία, αφού τους έλεγαν  πως θα απορροφούσε την παραγωγή τους , τώρα βιώνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους το φάσμα της εξαθλίωσης.
Το «Πελληναίον» και οι μεγαλομέτοχοί της σταμάτησαν να αγοράζουν το γάλα των κτηνοτρόφων, όταν το αγοράζουν από 0,60 η τιμή του έχει κατέβει στο 0,45 Ευρώ, ενώ τους έχουν δώσει ακάλυπτες επιταγές  για το γάλα του περασμένου χρόνου, ωθώντας τους στην πείνα αφού πρέπει να συντηρήσουν τα κοπάδια τους και τις οικογένειές τους χωρίς λεφτά και καταχρεωμένοι στους εμπόρους ζωοτροφών.
Την ίδια στιγμή το κράτος   υπηρέτης της πλουτοκρατίας, τους απαγορεύει να πουλούν οι ίδιοι την παραγωγή τους στα Σούπερ Μάρκετ, εκτός και αν διαθέτουν τυροκομείο, δηλαδή αν έχουν διαθέσει 300.000 ευρώ περίπου που απαιτεί μια τέτοια επένδυση.
·                                                              Το ΚΚΕ απαιτεί άμεσα να λυθούν αυτά τα ζητήματα, αφού στην ουσία στραγγαλίζονται αυτοί οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πουλήσουν την παραγωγή τους, προκειμένου να συγκεντρωθεί αυτή στα λίγα χέρια των μεγαλοτσιφλικάδων του χώρου, μέσα από το δικό τους θάνατο.
·                                                              Ζητάμε να αποζημιωθεί η παραγωγή τους από τον ΕΛΓΑ ή το υπουργείο Γεωργίας, αφού δεν είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για τις ακάλυπτες επιταγές και τα ψεύδη που τους γέμισαν οι υπεύθυνοι της «Πελληναίον» ΑΕ και να γίνει άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης.
·                                                              Να εξασφαλιστεί μέσα από το υπουργείο Γεωργίας η απορρόφηση της φετινής παραγωγής με εξασφαλισμένες τιμές παραγωγού που θα καλύπτει το κόστος τη στιγμή που πρόκειται για προϊόντα που αφορούν τη διατροφή του λαού μας και μάλιστα παράγονται στον τόπο μας.
Πάνω σε αυτά να τοποθετηθούν οι επίδοξοι μνηστήρες του δικομματισμού και των άλλων κομμάτων που συμφωνούν με τη ΕΕ.
Γίνεται  καθαρό, ότι η πολιτική του μαύρου μετώπου τσακίζει αυτούς τους ανθρώπους και ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής του νησιού που είναι η κτηνοτροφία.
Πρέπει και οι ίδιοι λοιπόν οι κτηνοτρόφοι να τσακίσουν τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, να τσακίσουν τα κόμματα που τους οδηγούν να είναι δεμένοι χειροπόδαρα στη στρούγκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Λύση γι αυτούς αποτελεί η λαϊκή εξουσία και οικονομία , που θα στηρίζεται στη δική τους παραγωγή , που θα απαγορεύει την εισαγωγή ομοειδών προϊόντων από το εξωτερικό, που τα εργοστάσια μεταποίησης θα ανήκουν στους ίδιους και στους δικούς τους εθελοντικούς παραγωγικούς συνεταιρισμούς με παροχή φτηνών ζωοτροφών και μηχανημάτων από το λαϊκό κράτος, με πλήρη αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ.
Ο δρόμος είναι δύσκολος και με θυσίες αλλά πρέπει μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με όλο το λαό που στενάζει,  να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους στη ζωή τη δική τους και των παιδιών τους. Στις 6 Μάη ψηφίζοντας ΚΚΕ να τιμωρήσουν σκληρά αυτούς που τους μαυρίζουν τη ζωή.